Ferit a l'Eixample

Agents de la Urbana de Barcelona disparen a un home que va mirar d'atacar-los

Un ciutadà hongarès de 43 anys, un sensesostre conegut a la zona, ha rebut un tret a l'abdomen

La víctima, hospitalitzada estable a Sant Pau, havia molestat els transeünts i amenaçat els policies amb un ganivet

gu-tiroteo / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Beatriz Pérez

Un sensesostre ha resultat ferit de bala a l’Eixample de Barcelona al rebre un tret efectuat per agents de la Guàrdia Urbana. Segons ha explicat el regidor de Seguretat de l’ajuntament, Albert Batlle, l’incident s’ha registrat a les 18.35 hores d’aquest dissabte al número 44 del passeig de Sant Joan, a la cruïlla amb el carrer d’Ausiàs March, quan els agents han arribat al lloc avisats pels veïns, que havien denunciat la presència d’un home que causava molèsties als ciutadans.

La víctima, una persona de 43 anys i nacionalitat hongaresa, s’ha acostat a la patrulla amb actitud amenaçadora amb un ganivet de grans dimensions que havia camuflat dins una bossa de plàstic, ha al·legat Batlle, que ha assegurat que l’home, de qui no es coneix cap domicili fix ni si té antecedents policials, mantenia una clara intenció d’agredir els agents. Aquests han respost amb dos trets, uns dels quals li ha impactat a l’abdomen, tal com s’aprecia en el vídeo captat per un ciutadà que ha presenciat els fets i en què es veu tres policies retrocedir per l’actitud de l’home. L’agent que obre foc sembla que és el que està tapat per un treballador de la neteja municipal just quan prem el gallet i és més a prop de la víctima. 

El ferit ha sigut traslladat a l’Hospital de Sant Pau de la capital catalana per ser intervingut, ha afegit el regidor socialista, en una improvisada roda de premsa a les portes de l’ajuntament. Es troba en estat greu però estable, ha dit Batlle al ser preguntat per l’estat de salut de l’home. I espera ser intervingut quirúrgicament. Es desconeix si la víctima, que és una persona sense llar, té antecedents policials.

Imatge del ganivet que portava el ferit.

Investigació dels Mossos d’Esquadra 

«L’actuació de la Guàrdia Urbana es produeix perquè hi ha una denúncia ciutadana contra aquest home, un sensesostre conegut a la zona, que estava causant molèsties. Ha sigut una intervenció molt ràpida, perquè la seva actitud era molt agressiva», ha detallat el regidor de Seguretat.

Els fets s’han posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra, a qui correspondrà ara analitzar si la reacció policial ha sigut proporcionada. També s’han comunicat a la regidoria d’Atenció a les Persones perquè es faci càrrec de l’assistència al ferit, que fins a l’últim moment ha mantingut una actitud molt alterada, segons han explicat alguns testimonis.

Cap dels agents que han participat en els fets ha resultat ferit, malgrat que, segons Batlle, sí que hi va haver un intent d’agressió per part del ciutadà hongarès. «He vist una fotografia de l’arma que portava i era realment una arma que podia haver causat molt mal», ha remarcat.

«S’escapava al trot»

Notícies relacionades

Un veí que estava present en el moment en què van tenir lloc els fets assegura a EL PERIÓDICO que va veure com «una parella de guàrdies urbans» empaitaven una persona que «s’escapava al trot» pel passeig de Sant Joan en direcció muntanya. «Cada vegada venien més policies i l’anaven seguint», explica aquest veí que prefereix mantenir l’anonimat. Ell ho podia veure tot des de la vorera del davant. Aquest veí va veure com, havent arribat a la cruïlla amb Ausiàs March, la víctima va canviar de direcció i va començar a baixar el passeig de Sant Joan en direcció al mar. 

«Va arribar un moment en què cada vegada hi havia més polis. No vaig veure si tenia una arma. Vaig sentir dos o tres trets, res més», diu el veí.