la lluita contra l'atur

Barcelona donarà 5.000 euros a les empreses per cada aturat contractat per un mínim de sis mesos

L'ajuda, per a 300 persones, es dirigeix a negocis de l'àrea metropolitana que contractin empadronats a la ciutat

barcelona-activa

barcelona-activa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona oferirà a empreses de l’àrea metropolitana ajuts de 5.000 euros per cada nou contracte d’un mínim de sis mesos, o indefinit i a jornada completa, a persones empadronades a la ciutat que es trobin a l’atur.

Ho ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, al costat del president de Pimec, Josep Cañete, en la qual han presentat el llançament d’aquesta ajuda en el marc del programa Crea Feina, Barcelona, de Barcelona Activa.

El consistori destinarà un total d’1,5 milions d’euros a les empreses per contractar 300 persones, amb l’objectiu de generar nova ocupació en un context desfavorable per la crisi del coronavirus.

En concret, l’atur registrat a la ciutat ha superat les 90.000 persones, amb una de les dades en relació amb el mes de desembre que suposen l’increment interanual més pronunciat des del mateix mes del 2009.

L’agència municipal posa a disposició de les empreses dels 36 municipis de l’àrea metropolitana aquest ajut econòmic per fomentar la contractació de persones de la ciutat a través de la pàgina web de Barcelona Activa.

¿A qui va dirigit?

El perfil de les persones per accedir a les contractacions és el que està en situació d’atur i empadronada a Barcelona, i les empreses no poden estar afectades per processos de regulació d’ocupació i han de generar nova ocupació.

Cada empresa podrà rebre un màxim de 10 ajuts, en un programa que vol «trencar obstacles burocràtics i agilitar els processos» per via telemàtica, i que preveu resoldre les peticions abans d’acabar aquest 2020.

Notícies relacionades

«Volem evitar l’atur el màxim possible i crear llocs de treball el més ràpid possible. Hem d’actuar de manera contundent i àgil per garantir una ocupació de qualitat per a les persones que estan sense feina», ha expressat Collboni.

Cañete ha celebrat que les administracions estiguin afrontant les dificultats que afronten les empreses per la crisi: «Tenim un pont de diàleg continu», i ha dit que aquesta situació ajuda el diàleg i la concertació. 

Temes:

Empreses