Barcelona inicia els tràmits per retirar la Medalla de la Ciutat a l'Heribert Barrera equivocat

La proposta aprovada per l'ajuntament té un error en el segon cognom i, per tant, al·ludeix a una altra persona

heribert-barrera

heribert-barrera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona ha iniciat els tràmits per anul·lar la Medalla d’Or de la Ciutat concedida a títol pòstum el 2012 a Heribert Barrera, primer president del Parlament després de la restauració de la Generalitat i líder d’Esquerra Republicana de Catalunya en la dècada dels 80. No obstant, un error en el redactat de la proposta –concretament en el segon cognom de Barrera– ha fet que la retirada de la medalla sigui a l’Heribert Barrera equivocat.

Com s’aprecia en la imatge adjunta, l’ajuntament proposa revisar la concessió de la Medalla d’Or de la Ciutat a Heribert Barrera López, quan el que va ser president del Parlament era Heribert Barrera i Costa.

Notícies relacionades

El ple municipal va aprovar aquest dimecres la proposta d’anul·lar la medalla a Barrrera que va plantejar Barcelona pel Canvi, el grup que lidera Manuel Valls. BComú, el PSC, Cs i el PP van recolzar la iniciativa mentre que els regidors dels grups independentistes, ERC i JuntsxCat, hi van votar en contra. 

A les xarxes, els crítics amb la iniciativa municipal es feliciten perquè «la medalla a Barrera segueix». Més enllà dels comentaris que l’error ha provocat, és de suposar que l’ajuntament esmenarà el text i el tornarà a sotmetre a la votació del ple.