NOU INTENT

Un 'parkourista' francès escala per segona vegada la Torre Glòries sense mesures de seguretat

Leo Urban ha repetit en solitari la 'gesta' que el novembre passat va fer amb un company

zentauroepp50934595 barcelona 16 11 2019 dos personas se encaraman a la torre ag191116144726

zentauroepp50934595 barcelona 16 11 2019 dos personas se encaraman a la torre ag191116144726 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ‘parkourista’ francès Leo Urban és, segons sembla, l’home que ha escalat aquest dijous la Torre Glòries de Barcelona sense cordes de seguretat i descalç. Es tractaria de la segona vegada que Urban escala el mateix edifici, perquè ja ho va fer, també amb èxit, el novembre passat, acompanyat de Nico Mathieux. En aquesta ocasió, Urban ho ha fet en solitari.

Als peus de la Torre Glòries s’han desplaçat efectius de la Guàrdia Urbana, els Mossos d’Esquadra i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

L’acció ha generat molta expectació entre la gent que passejava per la zona.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana li han obert una investigació per desordre públic, desobediència i danys a l’edifici, assenyalen fonts municipals. L’home ha trencat uns quants vidres mentre escalava.

L’home, vestit amb uns pantalons bombatxos i una samarreta de tirants, descalç i sense mascareta, s’ha enfilat per l’emblemàtic edifici anteriorment conegut com a Torre Agbar aprofitant uns ganxos metàl·lics que hi ha a la façana i subjecten els plafons de vidre de l’edifici, que funcionen com un gravent.

Notícies relacionades

Una vegada a dalt, l’home ha fet un senyal com si fos l’enxaneta d’un castell, i ha desaparegut, suposadament ha entrat a l’edifici. La torre té 144 metres d’alçada i 34 plantes.

No és la primera vegada que algú escala la torre per sorpresa. També el conegut com a Spiderman francès, Alain Robert, ho havia fet unes quantes vegades entre el 2007 i el 2016.