OPERACIÓ POLICIAL

Desarticulat a Barcelona un grup que va robar a 10 pisos

Els Mossos detenen cinc persones que tenien la seva base en un pis del carrer de Castillejos

zentauroepp54322259 imatge cedida pels mossos d esquadra amb alguns dels objecte200801154624

zentauroepp54322259 imatge cedida pels mossos d esquadra amb alguns dels objecte200801154624 / Cedida pels Mossos d Esquadra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos van detenir dimecres passat cinc persones que formaven un grup especialitzat en el robatori en vivendes de Barcelona forçant els panys. Se’ls considera responsables de 10 robatoris d’aquestes característiques. Les detencions es van produir després que el mateix dia agents de la Guàrdia Urbana trobessin a la plaça d’Urquinaona dos dels presumptes lladres amb objectes que acaben de sostreure d’una vivenda, informa Efe. Hores després eren arrestats els altres tres membres de la banda.

Notícies relacionades

El grup tenia la seva base en un pis del carrer de Castillejos que s’havia convertit en una mena de taller en el qual fabricaven les seves pròpies eines i tenien bombins de pany per assajar com els forçaven a les cases on robaven. La investigació continua oberta i no es descarta que els detinguts, que no han ingressat a la presó, siguin autors d’altres robatoris.

Investigats des d’abril

Els Mossos van iniciar la investigació sobre aquest grup el mes d’abril passat, després de constatar un increment de robatoris en domicilis als quals accedien forçant el pany. Abans d’accedir al pis, un dels lladres trucava a l’intèrfon mentre un altre estava atent al costat de la porta per si sentia qualsevol soroll que vingués de l’interior per comprovar que no hi havia ningú a dins. Robaven els diners que podien i objectes de revenda fàcil. Tots el membres del grup són georgians i tenen entre 28 i 57 anys.