barcelona sense cetacis

Els tres últims dofins del Zoo de Barcelona, traslladats a Atenes

El trasllat respon al compliment del mandat acordat pel ple de l'ajuntament el 2018

Els mamífers, transportats per la mateixa empresa que el 1994 va fer el mateix amb l'orca Ulisses, han arribat en perfecte estat

dofins-zoo vid 20 143356 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els últims tres dofins que vivien al Zoo de Barcelonael Nuik, el Tumay i el Blauhan sigut traslladats aquest diumenge en un avió de càrrega especialment adaptat a l’Attica Zoological Park d’Atenes (Grècia), on viuran a partir d’ara. El trasllat respon al compliment del mandat acordat pel ple de l’Ajuntament de Barcelona, que el 2018 va ratificar que la capital catalana havia de ser una ciutat lliure de cetacis.

Segons ha informat el consistori barceloní, els tres dofins han arribat a Atenes en perfecte estat aquesta tarda a la capital hel·lena acompanyats pels seus cuidadors, que es quedaran allà uns dies per garantir que els animals s’adapten a les seves noves instal·lacions i als seus nous companys.

Els tres dofins, que formen part del Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció (EEP) de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA), han sigut traslladats per la mateixa empresa especialitzada que el 1994 va traslladar l’orca Ulisses des de Barcelona al Zoo de San Diego (EUA).

Decisió del 2016

Notícies relacionades

El 2016 l’Ajuntament de Barcelona va decidir que no ampliaria el delfinari del zoo barceloní i aquell mateix any ja va traslladar dos dofins més, la Leia i el Kuni, van ser traslladats a l’Oceanogràfic de València, on viuen actualment perfectament adaptats. El dofí Blau és el més veterà dels tres dofins, amb 21 anys; el Tumay, amb 17 anys, és el seu germà, i el Nuik, de 7 anys, és fill del Blau.

El Blau, el Tumay i el Nuik, els tres últims dofins de Barcelona / Arxiu

Les actuals instal·lacions de l’Aquarama del Zoo, que ha quedat desocupat, seran adequades per fer un espai de gestió d’animals, un espai d’estada temporal per als exemplars que es vegin afectats per obres en les seves estances.