Mig segle d'història

El telefèric de Montjuïc reobrirà dilluns i serà gratis durant 15 dies

Els barcelonins que desitgin viatjar sense pagar a les cabines panoràmiques s'han d'apuntar en una web

TMB afirma que vol agrair així als ciutadans «l'esforç realitzat durant la pandèmia»

zentauroepp30341434 teleferico bcn200626120100

zentauroepp30341434 teleferico bcn200626120100

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El telefèric de Montjuïc reobrirà les seves portes al públic el dilluns que ve, 29 de juny, després de la suspensió del servei el 14 de març passat per l’estat d’alarma. Les famoses cabines, que permeten accedir des de les piscines Picornell fins al castell de Montjuïc, amb panoràmiques vistes de Barcelona, funcionaran de 10.00 a 21.00 hores i la seva utilització serà gratuïta per als barcelonins durant 15 dies prèvia reserva en una pàgina web.

«Per celebrar aquesta reobertura, el Telefèric oferirà unes jornades de portes obertes per agrair a la ciutadania l’esforç realitzat durant el confinament. Així, del 29 de juny al 12 de juliol, els barcelonins i barcelonines podran disfrutar d’un viatge gratuït a bord de l’emblemàtic transport per cable de Montjuïc», afirma Transports de Barcelona (TMB), que utilitza el lema Gràcies Barcelona per haver estat a l’altura. Les inscripcions per viatjar gratis en el telefèric s’han de fer a la web d’Hola Barcelona.

Protecció davant la Covid-19

Al telefèric de Montjuïc s’han incrementat i reforçat les mesures d’higiene i desinfecció de les cabines i altres instal·lacions. A més és obligatori l’ús de mascareta tant dins de les cabines com a la resta d’espais. També es controlarà l’aforament d’usuaris, s’han instal·lat diferents punts amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans i s’ha col·locat senyalització específica per al manteniment de la distància de seguretat.

Notícies relacionades

La reobertura coincideix amb la celebració del 50 aniversari del telefèric de Montjuïc, que es va inaugurar el 22 de juny de 1970. TMB ha produït un vídeo commemoratiu, on a través d’imatges d’arxiu es mostra l’evolució d’aquest mític transport per cable des dels seus inicis, quan les seves cabines eren de color vermell, fins a l’actualitat. El renovat telefèric de Montjuïc va fer el 2019 més d’1,6 milions de viatges, i des de la inauguració, el 2007, ja supera els 17 milions.

També el funicular

Per la seva part, el funicular de Montjuïc, que també va suspendre el servei a mitjans del mes de març, tornarà a funcionar amb normalitat aquest dissabte, 27 de juny, en horari habitual (laborables de 7.30 a 22 hores i dissabtes, diumenges i dies festius de 9 a 22 hores).