Des de demà

Els conductors de bus de Barcelona ja no vendran bitllets: es compraran amb el mòbil

L'usuari l'haurà d'adquirir des d'aquest dimecres a través de l''app' de TMB i es validarà amb un codi QR a l'interior del vehicle

zentauroepp53770656 tmb200616103317

zentauroepp53770656 tmb200616103317

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dissabte passat, 14 de març, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va suspendre la venda de bitllets senzills als autobusos. Era una de les mesures que van prendre els responsables de l’empresa del transport pel coronavirus seguint les recomanacions sanitàries, i que s’ha mantingut fins ara. De fet, la venda de bitllets per part dels conductors ja no tornarà. L’aplicació mòbil de Transports Metropolitans de Bacelona (TMB) permetrà a partir d’aquest dimecres la compra en línia i validació del bitllet senzill d’autobús, que es validarà a l’escanejar un codi QR ubicat a la zona de validació del vehicle.

En un comunicat aquest dimarts, TMB ha detallat que, una vegada s’escaneja el codi, el sistema determina la línia, la data i l’hora de validació del bitllet, que seguirà la mateixa normativa que el bitllet senzill en paper.

Per comprar el bitllet a través de l’aplicació mòbil de TMB s’ha d’accedir a la secció ‘Bitllets’ i prémer l’opció ‘Comprar un bitllet’, on es pot seleccionar el bitllet senzill de bus i continuar la compra.

Notícies relacionades

«Hem accelerat la implantació d’aquest bitllet senzill electrònic arran de la situació d’emergència per la Covid-19, ja que els conductors d’autobús no venen bitllets ni fan atenció al client», ha assenyalat la presidenta TMB, Rosa Alarcón, en declaracions recollides per l’ACN.

«Entre els avantatges hi ha guanyar velocitat comercial. El conductor no tindrà la feina suplementària de vendre bitllets i s’escurçarà el temps de parada entre parades», ha estimat Alarcón.