MESURES DE SEGURETAT

Multes per a qui no porti mascareta al transport públic

Els conductors d'autobús tindran mampares de protecció i no podran vendre bitllets

undefined53316810 barcelona 04 05 2020 sociedad barcelona obligatorio llevar m200511134825

undefined53316810 barcelona 04 05 2020 sociedad barcelona obligatorio llevar m200511134825 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Carmen Jané

Els usuaris del transport públic de Barcelona que no portin posada la mascareta obligatòria podran ser multats, com s’està fent a Madrid, on les multes arriben als 600 euros. L’Ajuntament de Barcelona ha afirmat que el 96% dels barcelonins que utilitzen el metro i l’autobús estan complint la mesura, però no descarta recórrer a les sancions si no es compleix.

«De moment estem fent pedagogia i posant recursos, com anar recordant que la mascareta és obligatòria, però és possible que hàgim de recórrer a l’autoritat», ha admès la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. La quantia de les sancions dependrà del comportament de l’infractor, ha assenyalat, sense especificar imports.

Alarcón ha elogiat el comportament general dels barcelonins i ha felicitat els usuaris del metro i el bus pel seu civisme i autoresponsabilitat. L’oferta de metro és ja del 85% en hora punta, mentre que la d’autobusos no supera el 65%.

Màquines expenedores de mascaretes al metro

L’ajuntament, juntament amb la Creu Roja, va repartir la setmana passada unes 225.000 mascaretes higièniques al transport públic i ben aviat instal·larà màquines d’autovenda on es podran adquirir en punts de les andanes paquets de 10 mascaretes que costaran uns 10 euros i pots de gel hidroalcohòlic. Les estacions seran Catalunya (L-1 i L-3), Espanya (intercanviador), La Sagrera (L-1, L-5 intercanviador), Sagrada Família (L-2), Verdaguer (L-5), Diagonal (L-5) i Lesseps (L-3). 

També s’ha instal·lat senyalització horitzontal als intercanviadors per poder mantenir millor les distàncies de seguretat entre el passatge, i crear espais segurs. 

Notícies relacionades

Les validacions al metro havien augmentat aquest dilluns a primera hora un 15% sobre dilluns passat.

Als autobusos, es preveu implantar mampares de seguretat per als conductors i que deixin de vendre bitllets.