Quatre víctimes

L'assassí en sèrie dels sensesostre es desplaçava en bus nocturn

Els Mossos el van seguir fins a la parada gràcies a la col·laboració ciutadana i el van detenir a Sant Cugat

Els investigadors recullen proves per atribuir-li els quatre crims i busquen si en va cometre d'altres abans

zentauroepp53257677 nadeu200430092802

zentauroepp53257677 nadeu200430092802 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

L’assassí en sèrie dels sensesostre de Barcelona va fugir en bus nocturn de la ciutat després de cometre l’últim crim dilluns a la nit, segons fonts policials consultades per aquest diari. Es va desplaçar de l’encreuament dels carrers de Sardenya amb Rosselló fins a la plaça de Catalunya, una distància de gairebé tres quilòmetres de carrers deserts pel confinament que va fer a peu i que va donar temps als agents dels Mossos d’Esquadra –alertats pels veïns– a localitzar-lo mentre caminava i començar així un seguiment discret.

A les onze de la nit, l’homicida de captaires, un home brasiler de 35 anys que residia en una caravana al barri de les Planes de Sant Cugat del Vallès, es va abalançar sobre la seva quarta víctima, que dormia a la vorera davant una perruqueria de l’Eixample. A pocs metres, hi havia un altre sensesostre a la intempèrie. Però va escollir aquest: un home d’uns 30 anys, afable, que s’havia guanyat l’afecte dels veïns i que hores abans de morir salvatgement colpejat per un martell va estar provant de tornar un niu a l’arbre del que havia caigut, recorda la fornera que li servia cada matí l’esmorzar.

Mentre dormia

El va atacar mentre dormia. Diversos veïns van presenciar els fets i van trucar al 112. Van facilitar als Mossos una descripció de l’agressor –samarreta i pantalons curts– i per on havia fugit. Minuts després, va ser detectat i seguit a distància. Es va dirigir a una parada d’autobusos de la plaça de Catalunya, va esperar el bus nocturn Sant Cugat i va pujar al vehicle de transport passada la mitjanit. Poc després de la una de la matinada, va baixar del bus ja a Sant Cugat i va seguir a peu rumb a casa. Va ser interceptat pels agents abans d’arribar a la seva caravana.

Notícies relacionades

La gravació de les diverses càmeres de seguretat del carrer de Casp mostren al detingut el 18 d’abril atacant la tercera víctima. El van captar rondant per la zona: s’acosta, marxa i, finalment, torna i mata violentament la víctima. Tampoc hi ha dubtes en el segon crim, ocorregut només 36 hores abans. El ‘modus operandi’ concorda.

Sobre la primera mort, ocorreguda el 19 de març, sí que continua planejant alguna incertesa. La persona morta va ser atacada amb un ganivet, a diferència de les altres tres, que van morir per cops al cap. Els investigadors treballen ara per intentar provar que l’home arrestat a Sant Cugat és autor també d’aquest primer crim i indaguen en el seu passat per aclarir si havia matat abans. A Barcelona o en altres ciutats. Consta que va ser a Saragossa i abans a Portugal.