INICIATIVA SOLIDÀRIA AL RAVAL

Manters de Barcelona converteixen la seva botiga en un taller de bates i mascaretes

Els venedors ambulants i la marca Top Manta produeixen aquestes peces sanitàries per a diversos hospitals catalans

videoplayback-1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els manters del Sindicat Popular de Venedors Ambulants i la marca Top Manta han convertit la botiga que tenen al barri barceloní del Raval en un taller de costura per produir bates i mascaretes per als hospitals catalans.

En un comunicat aquest divendres, Top Manta ha detallat que faran servir vuit màquines de cosir i teles pròpies per elaborar «milers de mascaretes», i també s’han adherit a la iniciativa de l’empresa de gorres quirúrgiques RobinHat de Rubí i l’Ajuntament de Sentmenat (Barcelona).

El taller dels manters en ple rendiment, aquest divendres / ferran nadeu

El col·lectiu, que aquest estiu va organitzar la Loteria Mantera, també amb finalitats solidàries, ha adaptat l’espai per mantenir la distància obligatòria d’1,5 metres entre els treballadors, a més de seguir «totes les normes de riscos laborals derivades del coronavirus», assenyalen.

Sector colpejat per la crisi

Notícies relacionades

«Els manters estan pagant una factura molt alta per la crisi del coronavirus. Els que treballen a la manta s’han quedat sense feina, i molts tenen problemes per pagar el lloguer i per assegurar-se l’alimentació més bàsica», recorden en el mateix comunicat.

El taller del sindicat manter, a ple rendiment, aquest divendres / fErran nadeu

El sempre actiu Sindicat de Venedors Ambulants ha creat, a més un «banc d’aliments solidari per recollir aliments i productes de primera necessitat per a les 154 famílies afectades, i també han obert un compte corrent i un compte de PayPal per rebre donatius.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions