MESURES DEL CONSISTORI

Barcelona deixa de cobrar les escoles infantils i musicals fins que reobrin

Els usuaris de les guarderies no hauran de pagar ni el cost educatiu ni el de menjador

Batlle informa que el confinament ha incrementat els problemes de convivència a la ciutat

zentauroepp52700601 barcelona200309123238

zentauroepp52700601 barcelona200309123238 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’Ajuntament de Barcelona no cobrarà les quotes d’escoles infantils, musicals i del Conservatori mentre aquests serveis continuïn tancats a causa de la crisi vírica del coronavirus.

Així ho ha anunciat aquest dimecres l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB), que ha precisat que no cobraran ni les quotes d’escolarització ni de menjador, en el cas de les guarderies, fins que les classes es puguin reprendre.

A més, els pagaments realitzats pels dies de març en què no hi ha hagut activitat en els centres es tornaran al pròxim rebut, sigui quan sigui el mes en què aquest arriba. L’IMEB ha enviat una carta informant d’aquesta situació les famílies dels 8.400 nens que van a les 101 escoles infantils i les dels 2.450 nens i joves que són alumnes de les cinc escoles municipals de música.

El consistori detecta més excrements de gos als carrers de la ciutat

Denunciades 39 persones per no confinar-se

Una de les escoles infantils de l’ajuntament va ser protagonista dels primers moments de la crisi causada pel coronavirus: un dels dos primers positius d’empleats de l’ajuntament es va donar a la guarderia Gràcia, una professora. Això va obligar a tancar l’escola infantil, en principi per dues setmanes. Però a hores d’ara ja ningú fa vaticinis sòlids sobre quan tornaran els nens a classe.

Notícies relacionades

L’alcaldessa, Ada Colau, ha informat aquest dimecres d’aquesta decisió, abans que el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i la regidora de Salut, Gemma Tarafa, procedissin a comparèixer, com cada tarda, per fer un balanç de la situació. Batlle ha informat que ja són 939 les persones denunciades per anar pel carrer sense motiu o per actes incívics, en tant que 5.150 més han rebut avisos i s’han obert actes d’inspecció a 39 locals i 513 més han rebut avisos. Com a dada que crida l’atenció, el regidor ha explicat que encara es registren ‘botellons’ als carrers de Barcelona. 

Batlle ha informat que els problemes de convivència s’han incrementat des que es va iniciar el confinament, i que la Guàrdia Urbana va rebre ahir la 1.865 trucades per situacions de tot tipus, com sorolls que causen molèsties. També va aportar una dada que inquieta l’ajuntament: el nombre d’excrements de gos no recollits que poblen la via pública de Barcelona s’ha incrementat.