ALARMA A BARCELONA

La boira i una fuga a la depuradora del Besòs espanten els veïns del Fòrum

Durant una operació de manteniment en un dipòsit de clorur de ferro amb un vehicle cisterna s'ha produït una fumera

whatsapp-image-2020-03-12-at-151118

whatsapp-image-2020-03-12-at-151118

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha comunicat aquest dijous que cap a les 10.30 hores s’ha detectat i s’ha controlat una fuga de clorur de ferro a l’estació depuradora d’aigües residuals (Edar) del Besòs, sense danys personals ni materials. La fuga ha coincidit amb un episodi de boira que ha afectat tot el front marítim de la capital catalana.

Fumera

Durant una operació planificada de manteniment en un dipòsit de clorur de ferro (substància química corrosiva) amb un vehicle cisterna, s’ha produït una fumera visible al vehicle, ha detallat l’AMB en un comunicat.

Notícies relacionades

Per garantir la seguretat, s’han activat tots els protocols de seguretat i s’ha traslladat el personal al punt de reunió, sense necessitat de confinament, i dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins a la instal·lació.

A causa de la fuga, Protecció Civil de la Generalitat ha anunciat en un comunicat que ha activat el Pla d’Emergència del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). Poc després i una vegada controlada la fuga, ha procedit a desactivar-lo.