Operació contra el narcotràfic

Desarticulat un narcopís escenari de la violació a un toxicòman

Mossos i Guàrdia Urbana intervenen en quatre punts més de venda ubicats al carrer de Príncep de Viana del Raval

El focus principal es trobava a la finca del número 14, un edifici ocupat enterament per traficants i ferrovellers

zentauroepp52338004 bar raval200217194443

zentauroepp52338004 bar raval200217194443 / JOAN MATEU PARRA

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Investigadors dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desarticulat aquest dilluns quatre punts de venda de droga del carrer Príncep de Viana del Raval de Barcelona: tres narcopisos –ubicats en els números 9 i 14– i el club cannàbic dels baixos del número 24. El focus principal era a l’edifici del 14, una finca ocupada enterament per traficants i ferrovellers. La vida al seu interior s’havia degradat, sobretot per l’acció dels primers, fins a nivells sòrdids. Fa dues setmanes, un consumidor va ser agredit sexualment per dos camells, arrestats durant aquest operatiu. En el mateix bloc un home italià de 34 anys va morir apunyalat el novembre del 2017 durant un enfrontament entre narcos.    

En el bloc del número 14 han niat de manera intermitent diferents grups de traficants al llarg dels últims anys. El 2017, després d’aquell apunyalament mortal, la finca ja va ser objecte d’una intervenció policial que no va poder buidar l’edifici completament perquè, com ha passat amb l’acció d’aquest dilluns, va trobar persones que residien en domicilis i no traficaven.  

Un litigi familiar manté la finca immobilitzada i en una situació idònia per a les ocupacions il·legals. Diversos artistes van mirar de dur a terme un projecte en el seu interior que no va forjar i es va tornar a quedar a la mercè de traficants. En els últims temps havia accelerat el tràfic en el seu interior, connectat amb el pis del 9 i amb el club del 24, i el carrer anava camí del declivi assolit durant el ‘boom’ dels narcopisos el 2017.

Àtic del bloc número 14 on pernoctaven en situació precària alguns ocupants / JOAN MATEU PARRA

Aquest dilluns, els investigadors han trobat dosis de crac per ser venudes en el primer i en el quart. Una droga que ja va aparèixer durant el recent operatiu lliurat al bloc del carrer de Robador, 55. Els dos domicilis han quedat segellats. També els baixos, però en aquest cas perquè en el seu interior, entre la ferralla, hi havia objectes robats, sobretot, bosses amb documentació de les víctimes i telèfons mòbils que ara analitzaran per trobar els seus amos i comprovar si la seva sostracció ha sigut denunciada.

Notícies relacionades

Cinc persones han sigut detingudes, totes de procedència africana. Dos es trobaven en el narcopís del número 9 i tres en els del número 14. El club cannàbic ha quedat precintat i els seus responsables seran citats judicialment per respondre per un delicte contra la salut pública ja que a l’interior del local hi havia una plantació clandestina de marihuana.

Entre els arrestats hi ha els dos autors de l’agressió sexual que va patir el consumidor fa dues setmanes a l’interior de la finca 14. El jove, que va acudir a comprar droga a l’immoble, va acabar sent violat i els Mossos, que gràcies a la denúncia ja tenien identificats els dos sospitosos, han pogut arrestar-los finalment. No és un fet aïllat, segons apunten els veïns, ni que pateixin només els homes toxicòmans. Al contrari, tal com va destapar aquest diari el juny del 2018, les dones toxicòmanes sovint pateixen abusos sexuals a l’interior dels narcopisos.

Temes:

Narcopisos