BCN GLOBAL

«Barcelona és magnífica per a totes les edats»

El consultor immobiliari Nick Wride explica la seva experiència a la ciutat

zentauroepp52324020 nick wirde200216191017

zentauroepp52324020 nick wirde200216191017

3
Es llegeix en minuts
Anna Polunina

Nick Wride, 38 anys i de nacionalitat britànica, viu a Barcelona des del 2005 i està casat amb una catalana. Nascut a Cardiff, abans de mudar-se a Barcelona va viure a Londres. Sempre ha treballat al sector immobiliari i des del 2011 treballa a la consultoria immobiliària JLL, on ha ostentat diversos càrrecs. Actualment és director de Living i Actius Alternatius d’aquesta empresa.

-¿Per què va escollir Barcelona?

-Después de viure a Cardiff, la meva ciutat natal, em vaig mudar a Londres per cursar un màster. Vaig arribar a Barcelona el 2005 per treballar-hi un any. Vaig tenir sort, perquè per al sector immobiliari la combinació de ser anglosaxó i tenir formació britànica a Real Estate és perfecta. Em vaig enamorar de la ciutat i m’hi vaig quedar. Ara ja estic lligat aquí perquè estic casat amb una catalana i estem esperant un fill.

-¿Quins aspectes de la ciutat destacaria com a positius?

-M’encanta Barcelona perquè aquesta ciutat ho té tot: disposa d’una combinació perfecta de qualitat de vida i oportunitats professionals. En moltes ocasions he tingut la possibilitat de mudar-me a Madrid, però sempre he decidit quedar-me a Barcelona, tot i que això signifiqui viatjar i treballar a Madrid la meitat del meu temps. Madrid és una ciutat més gran i potser amb més oportunitats professionals, però Barcelona té millor qualitat de vida i molt més equilibri.

-¿Quins aspectes de la ciutat cal millorar?

-En els últims anys hi ha hagut un auge d’incivisme que, per desgràcia, afecta tots els ciutadans. Les nostres oficines són al centre i, desafortunadament, fa uns anys vam viure l’atemptat a Barcelona molt de prop. No obstant, el terrorisme no és només un problema de Barcelona, sinó global.

-¿Quines són les grans carències de la ciutat al sector immobiliari?

-El nostre negoci sempre està afectat per les decisions dels governs i administracions públiques. La moratòria hotelera del 2015 al 2017 va afectar bastant el nostre negoci, que no és només hoteler, sinó també de residències d’estudiants. Però cada problema presenta oportunitats. En aquell moment, a causa de la petita aturada, vam començar a treballar fora de Barcelona i vam fer diverses operacions a Esplugues, Badalona i l’Hospitalet. Les intervencions de l’Ajuntament de Barcelona van crear oportunitats per a l’àrea metropolitana i JLL va saber aprofitar-les.

-¿I en quin aspecte destaca positivament?

-Barcelona atreu molts internacionals i és una ciutat magnífica per a totes les edats. Això ajuda molt al desenvolupament del nostre sector, ja que cobrim tots els aspectes de la vivenda. A més, crec que Barcelona té un pes important a escala nacional. Estic liderant un departament a escala nacional des de Barcelona perquè, a diferència del Regne Unit, on sembla que només existeixi Londres, a Espanya Barcelona no és una segona ciutat, és la segona capital. A més, les connexions de Barcelona són perfectes per viatjar i rebre els clients i moltes empreses estan representades en aquesta ciutat. Barcelona és una ciutat tecnològica i dona oportunitats a les empreses per desenvolupar-se a aquest nivell. El 22@ és un gran ‘hub’ tecnològic i totes les empreses volen mudar-se allà.

-¿Recomanaries a un amic venir a viure a Barcelona?

Notícies relacionades

-¡Sens dubte! Sempre estic intentat vendre Barcelona als meus amics del Regne Unit. Cada vegada que parlem amb els nostres companys de l’oficina de Londres, ells em pregunten pel temps: allà sempre plou, mentre que a Barcelona fa sol i jo estic connectat gairebé des de la platja.

EL PERIÓDICO realitza, en col·laboració amb Barcelona Global, una sèrie d’entrevistes a professionals internacionals que han escollit viure i treballar a Barcelona. Es tracta de persones nascudes i formades a l’estranger que per la seva experiència, formació, capacitat emprenedora i creativitat aporten valor afegit a l’economia global i poden oferir-nos una altra visió de la ciutat.