Operació conjunta de tres cossos policials

Més de 200 policies pentinen la plaça de Catalunya de Barcelona a la recerca de delinqüents reincidents

Agents de paisà i d'uniforme dels Mossos, de la Guàrdia Urbana i de la Policia Nacional busquen persones amb causes judicials pendents

vcxhx

vcxhx / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Una macrobatuda policial contra delinqüents reincidents amb causes pendents portava aquest dijous, a última hora, un detingut i unes 60 persones identificades a la plaça de Catalunya. L’operatiu s’ha desplegat des de les set de la tarda i ha durat diverses hores. En l’operació participen un centenar d’agents de paisà i d’uniforme dels Mossos d’Esquadra així com diverses desenes de membres de la Policia Nacional i de la Guàrdia Urbana de Barcelona. 

La primera part de l’operació, que coordina la policia autonòmica, s’ha desenvolupat amb policies de paisà que buscaven delinqüents habituals tant a la plaça com en els accessos subterranis al metro i a l’estació de Renfe, han confirmat fonts policials. És el segon dispositiu d’aquest tipus que les forces de seguretat despleguen a la plaça de Catalunya en menys d’un mes.

Un grup de furgonetes amb mossos i policies nacionals es troben ubicats en el tram central de la Gran Via amb passeig de Gràcia al costat de la sortida de l’estació de Passeig de Gràcia (L4 i L3). Dins de les furgonetes, en una zona acordonada, procedeixen a identificar algunes persones. A les nou de la nit ja han sigut detingudes dues persones per requeriments judicials pendents i seran posades a disposició del jutge de guàrdia.  

Un altre dels epicentres de la batuda és el costat muntanya de la plaça de Catalunya on hi ha una vintena de cotxes i furgonetes dels Mossos i la Policia Nacional. I és que just a sota de les fonts de la plaça, on hi havia l’antiga comissària conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana, s’ha habilitat una zona d’identificació de sospitosos.

Identificacions de sospitosos

L’objectiu és identificar les persones sospitoses, moltes, ja fitxades pels Mossos per estar relacionades amb robatoris i furts tant al carrer com al transport públic. L’objectiu és comprovar que no hi hagi ordres de detenció judicials contra ells.  

La col·laboració amb la Policia Nacional està relacionada amb qüestions de documentació i estrangeria, en què aquest cos és el competent. La Guàrdia Urbana també hi col·labora ja que els seus agents combaten juntament amb els Mossos la petita delinqüència urbana, com els robatoris a turistes i resta de transeünts a la via pública.

Fonts dels Mossos han explicat que l’operació policial podria allargar-se fins a les onze d’aquesta nit de dijous. L’epicentre d’aquest dispositiu s’ha establert en la confluència del passeig de Gràcia amb la plaça de Catalunya, al costat de la botiga Apple, on s’acostumen a reunir grups de joves pel fàcil i gratuït accés a internet. 

Notícies relacionades

A les nou de la nit ja han sigut detingudes dues persones per requeriments judicials pendents i seran posades a disposició del jutge de guàrdia. Un grup de furgonetes amb mossos i policies nacionals s’han ubicat al tram central de la Gran Via amb el passeig de Gràcia al costat de la sortida de l’estació Passeig de Gràcia (L-4 i L-3), en una zona acordonada, i han procedit a identificar algunes persones.

Un altre dels epicentres de la batuda és el costat muntanya de la plaça de Catalunya on hi ha una vintena de cotxes i furgonetes dels Mossos i la Policia Nacional. I és que just a sota de les fonts de la plaça, on hi havia l’antiga comissària conjunta dels Mossos i la Guàrdia Urbana, s’ha habilitat una zona d’identificació de sospitosos.