cita tecnològica

La Mobile Week portarà 150 activitats a tot Barcelona

Hi haurà propostes a tots els districtes des del 20 de febrer i durant 10 dies

La resta de Catalunya també acollirà 150 cites més en diversos municipis

zentauroepp47122903 mobile190225113451

zentauroepp47122903 mobile190225113451 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 La Mobile Week, l’avantsala del Congrés Mundial de Mòbils (MWC), portarà aquest any unes 150 propostes sobre ciberseguretat, mobilitat i intel·ligència artificial a 15 punts de tot Catalunya, mentre que en situarà 150 més a tots els districtes de Barcelona.

Impulsat per la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), aquest esdeveniment s’ha anat estenent des que va néixer el 2017 de la ciutat de Barcelona a l’àrea metropolitana i des d’aquí a la resta de Catalunya, l’any passat amb una experiència més tímida i ara de manera més ambiciosa.

En aquesta quarta edició, la Mobile Week passarà de 5 a 15 seus, i Barcelona es prolongarà durant 10 dies, del 20 de febrer a l’1 de març, mentre que a la resta de Catalunya les activitats s’iniciaran el 6 de febrer.

Sota el lema ‘Tecnologia per a la ciutadania’, les xerrades i els tallers que s’organitzaran permetran al ciutadà conèixer, per exemple, què passa quan accepta una ‘cookie’ o el potencial del vehicle elèctric, així com aprofundir en assumptes clau com la ciberseguretat.

Les conferències i tallers, gratuïts, se centren en tres temàtiques; la robòtica i la intel·ligència artificial; les dades i la ciberseguretat, i la mobilitat del futur.

A Barcelona, les conferències se celebraran als espais ImaginCafé, al centre cívic Cotxeres-Borrell i a l’Antigua Fabrica Estrella Damm.

Diversos municipis

Entre les localitats en les quals aterrarà la Mobile Week destaquen Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat i Sant Pere de Ribes, a Barcelona; Igualada i Vic, a la Catalunya central; Girona, Olot i Riudellots de la Selva, a Girona; Reus, a Tarragona, i Mollerussa, a Lleida. Entre tota la programació despunta el ‘hackathon’ que s’ha organitzat a Mataró, en el qual uns seixanta estudiants universitaris buscaran solucions tecnològiques i empresarials a un repte relacionat amb l’envelliment saludable.

Entre les novetats, destaca també una activitat interactiva, ‘Ciutadania Connectada’, que pretén fer reflexionar la ciutadania sobre el nivell de connectivitat de cada persona a través d’una sèrie de preguntes.

En la roda de premsa de presentació de la Mobile Week, Juan Baselga, director d’assumptes corporatius de la Fundació MWCapital, ha destacat que totes les activitats es replicaran a tots els districtes de Barcelona per garantir que les propostes arribin a tots els racons amb equitat.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha remarcat que la Mobile Week és «el tret de sortida del mes del Mobile, que és l’esdeveniment tecnològic i de negocis més importants del món» i que cal «fer bandera d’això».

«Si no volem tenir un país model Chupa-Chups, hem d’enfortir i vertebrar el país, i és el que farem», ha assegurat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que la Mobile Week és el resultat de la seva «obsessió perquè el Mobile no fos només un esdeveniment de Fira de Barcelona, sinó que deixés un llegat en termes econòmics i socials».

El programa d’aquesta setmana finalitzarà l’1 de març amb el ‘Family day’, una jornada que s’organitzarà a l’Antiga Fàbrica Damm i que estarà dedicada a famílies, a les quals se’ls proposaran activitats amb què podran interactuar amb la tecnologia.