S'hi farà una guarderia

Barcelona compra les casetes d'Encarnació, a Gràcia

L'ajuntament arriba a un acord d'expropiació amb la propietat que inclou una indemnització per evitar litigis futurs

zentauroepp51342429 casetes encarnacio200117095722

zentauroepp51342429 casetes encarnacio200117095722 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona comprarà les casetes del carrer d’Encarnació, al districte de Gràcia, per 6 milions d’euros. La previsió és construir-hi una guarderia, i també hi ha la possibilitat d’incloure-hi vivenda assequible. El govern municipal ha arribat a un acord d’expropiació amb la propietat que inclou una indemnització per evitar litigis futurs.

Notícies relacionades

La clau ha sigut la catalogació de l’alzina bicentenària que hi ha al jardí de la parcel·la, que va permetre que s’aturessin les obres de demolició de les dues edificacions singulars de la finca per revocar la llicència d’obres que tenia la propietat, que pretenia edificar un edifici de vivendes privat. La comissió de govern va donar llum dijous al conveni que recull tots els passos a realitzar.

Així, entre els sis milions d’euros n’hi ha 1,4 d’indemnització: uns 400.000 per dany emergent i 1 milió d’euros per lucre cessant. L’acord preveu que la propietat retiri el contenciós administratiu que va interposar contra el procés de catalogació de l’alzina i que faciliti la tramitació de la modificació puntual del pla general que permet que les finques es destinin a equipament municipal.