SUCCESSOS

Apareix un cos sense vida al Port Vell de Barcelona

El jove australià va poder caure a l'aigua d'una embarcació en la qual va arribar juntament amb el seu germà

La Guàrdia Civil ha obert una investigació, però la principal hipòtesi és que va ser un accident

zentauroepp51510187 barcelona 27 12 2019 barcelona   foto bonita  curiosa de bar191228143440

zentauroepp51510187 barcelona 27 12 2019 barcelona foto bonita curiosa de bar191228143440 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

El cos d’un home sense vida va aparèixer la nit d’aquest divendres sota una embarcació d’esbarjo atracada al Port Vell de Barcelona, segons han confirmat a aquest diari els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec de la investigació. La víctima és un jove australià de 36 anys que havia arribat en el barco a la matinada d’aquell mateix dia juntament amb un germà.

Fonts de l’institut armat han precisat que l’embarcació on viatjaven els dos germans va arribar al port de Barcelona sobre la 1.30 de la matinada del divendres 27 de desembre. Després d’atracar a les instal·lacions del Port Vell, un dels dos va abandonar el barco per anar-se’n de festa per la capital catalana. Va arribar aproximadament a les 7 del matí. Va ser llavors quan es va adonar que el seu germà no era a la nau. El va estar cridant i buscant pels voltants, però no el va trobar.

Notícies relacionades

Davant del resultat infructuós de la seva recerca i alertat que pogués haver passat una cosa greu, el germà del mort va presentar denúncia. Ell mateix va explicar als agents que en una zona del barco hi havia uns senyals que podien indicar que una persona havia intentat pujar a l’embarcació des de l’aigua. La Guàrdia Civil, la policia competent en aquests casos, va organitzar un dispositiu per intentar trobar la persona desapareguda. No només van mobilitzar els efectius que disposen al port, sinó també el grup d’activitat submarina. Els Mossos d’Esquadra també van enviar-hi dotacions.

Pendents de l’autòpsia

Després d’un intens rastreig, al voltant de les 11 de la nit es va localitzar el cos sense vida del jove australià sota l’embarcació amb què havia arribat a Barcelona. Els agents de la Guàrdia Civil van treure el cadàver de l’aigua i el van traslladar a les seves dependències. La comitiva judicial va certificar, després, la mort de l’home. Els investigadors estan pendents de l’autòpsia que els forenses practicaran al mort i el resultat de la qual tardarà uns dies. No obstant, la principal hipòtesi que s’estudia és que ha sigut un accident. Fonts de l’institut armat han confirmat que la investigació està en marxa i s’estan duent a terme les diligències per intentar esbrinar com el mort va caure al mar.

Temes:

Ports