MESURA ANTICONTAMINACIÓ

La Zona de Baixes Emissions de Barcelona estrena senyalització

Els operaris ultimen la instal·lació dels plafons i càmeres

La restricció als vehicles més contaminants entra en vigor el pròxim 1 de gener

zentauroepp51487357 191223jm  el vicepte del amb antoni poveda asiste a la insta191223192743

zentauroepp51487357 191223jm el vicepte del amb antoni poveda asiste a la insta191223192743 / JOAN MATEU PARRA

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

A escassos dies de l’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de l’àmbit Rondes de Barcelona, els operaris s’afanyen a col·locar els senyals de circulació que recordaran el veto als vehicles contaminants a partir del pròxim 1 de gener a totes les sortides de les rondes –excloent aquestes vies, que queden lliures per a la circulació de tots els vehicles– i en accessos a la capital catalana com la Diagonal i la Gran Via.

En total, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està instal·lantuns 40 senyalsal costat de les sortides de les rondes, que substitueixen els que van col·locar fa dos anys per indicar la mateixa restricció en cas d’episodi de contaminació per NO2(una cosa que no s’ha produït), i més d’un centenar dins dels nuclis urbans delscinc municipis metropolitansinclosos en aquesta àrea: Barcelona, Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

Notícies relacionades

Per controlar el compliment d’aquesta nova norma, l’Ajuntament de Barcelona està col·locant unes 70 càmeres i 20 punts de vigilància –en encreuaments molt transitats– que estaran situats majoritàriament a l’interior de Barcelona i a les entrades a la ciutat. L’AMB n’ha col·locat 60 més. En total, com a mínim n’hi haurà unes 150. Aquestes càmeres detectaran els vehicles vetats mitjançant la lectura de les matrícules i una consulta automàtica en una base de dades.

Un cotxe amb lector de matrícules, a més, circularà per l’àmbit de la ZBE de dilluns a divendres en l’horari establert. Els agents de les policies locals podran imposar multes si localitzen vehicles sense el distintiu ambiental circulant de dilluns a divendres en l’horari establert per la ZBE