ANIVERSARI

Colau anuncia que l'urbà Gervilla, assassinat per ETA, tindrà un carrer a BCN el 2020

Es compleixen 19 anys de la mort de l'agent en mans dels terroristes que volien matar Luis del Olmo

gervilla-montaje

gervilla-montaje

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha iniciat aquest divendres el ple municipal de l’ajuntament amb un record per a l’agent de la Guàrdia Urbana Juan Miguel Gervilla Valladolid, que va morir assassinat a mans d’ETA avui fa 19 anys. Colau ha mostrat la seva solidaritat amb la família de l’urbà assassinat i ha remarcat que un carrer portarà el seu nom a partir del 2020, quan es compliran 20 anys de la seva mort.

Matar Del Olmo

Notícies relacionades

Gervilla va ser assassinat pels etarres Fernando García Jodrá i José Ignacio Krutxaga, als quals se’ls va espatllar el cotxe bomba amb què es desplaçaven el 20 de desembre del 2000 amb la intenció de fer-lo esclatar al pas del periodista Luis del Olmo. El periodista va canviar de ruta aquell dia i quan els etarres anaven a retirar el vehicle, es va espatllar. L’estaven empenyent quan Gervilla s’hi va acostar i els va instar a treure’l de la calçada. Gervilla va rebre dos trets mortals. Els dos etarres van ser condemnats a 54 anys de presó.

Tot just un mes abans, el 21 de novembre, ETA havia matat l’exministre Ernest Lluch, a qui van disparar al pàrquing de l’edifici on vivia. Li van clavar dos trets al cap.