al gòtic

Barcelona acaba el primer edifici de pisos contenidor per a emergències habitacionals

Els apartaments acolliran a partir de gener una dotzena de famílies mentre esperen un pis de vivenda pública

contenedores-de-barco / periodico

1
Es llegeix en minuts
Acn

Barcelona ha acabat el primer edificid’allotjaments de proximitat provisionals (APROP) per a famílies i persones en situació d’emergència habitacional. Els apartaments, ubicats al cor del barri Gòtic, acolliran a partir de mitjans de gener una dotzena de casos en què les persones estan pendents de ser adjudicatàries d’una vivenda pública definitiva. «Avui ningú dubtarà que no només són dignes, sinó que són adequats i molt millors que moltes de les solucions precàries com poden ser les pensions», ha remarcat l’alcaldessa, Ada Colau, després de visitar l’edifici. Els apartaments s’han prefabricat en mòduls utilitzant contenidors de transport en barcos fora del solar i s’han instal·lat al terreny durant els últims mesos.

A més, Colau ha assegurat que els mòduls prefabricats s’han construït imitant models que ja funcionen amb èxit en ciutats com ara Amsterdam, Copenhaguen i Vancouver i que tenen una visió tècnica «innovadora, sostenible i eficaç», tant pels materials com pel temps de construcció. Segons ha dit, el procés és ràpid en comparació amb una obra de vivenda pública feta amb materials tradicionals, que pot allargar-se entre sis i set anys des que es disposa del solar fins que s’entreguen les claus.

Notícies relacionades

En aquest cas, tot el procés ha durat prop d’un any i mig, des de la licitació del projecte fins a l’acabament dels mòduls, i la seva instal·lació al solar ha durat uns quatre mesos.

L’alcaldessa també ha assenyalat que els APROP són una estratègia que des de l’ajuntament confien que serà d’«èxit». Per això, ha apuntat, els del carrer Nou de Sant Francesc, al Gòtic, són els primers però no els últims. El segon dels projectes, que es licitarà a principis del 2020, s’instal·larà al carrer Bolívia, al districte de Sant Martí i serà més gran que el del Gòtic. «Farem tot el que estigui a les nostres mans per aconseguir vivenda assequible i digna per als veïns. És una prioritat per a la ciutat», ha dit tot recordant que el parc públic de vivenda és «petit» per la mida que té Barcelona. Mentre a principis del mandat passat se situava en 7.500 vivendes, actualment n’hi ha gairebé 10.000 i l’ajuntament té 65 promocions en marxa a la ciutat en diferents fases del procés que sumen 4.300 vivendes més.

Temes:

Catalunya