TRASLLAT A L'HOSPITAL

Detingut un home per agredir salvatgement un vigilant del metro de Barcelona

Els fets van passar dissabte cap a les sis del matí al vestíbul d'Urquinaona

zentauroepp51370906 soc191214124215

zentauroepp51370906 soc191214124215

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per presumptament mossegarun vigilant de seguretat del metro de Barcelona a diferents parts de la cara i a la mà. No han transcendit més dades, com l’edat o la nacionalitat de l’agressor. Tampoc si estava sota els efectes de l’alcohol o d’alguna altra substància. 

L’agressió va tenir lloc cap a les sis del matí al vestíbul de la parada de metro d’Urquinaona. Diversos companys del vigilant van aconseguir reduir-lo i el van retenir fins que va arribar una patrulla de Mossos, que va procedir a detenir el subjecte.  

La víctima, amb ferides a les dues galtes i a una mà, va ser traslladada de forma immediata al’Hospital Vall d’Hebron i ja ha sigut donat d’alta. L’agressor, a qui se li imputa un delicte de lesions, continua en dependències policials.

La llei de seguretat privada

Els sindicats de vigilants del metro fa anys que reclamen la indefensió en què es troben.  Precisament aquest dijous passat més de 100 vigilants de seguretat privada es van concentrar davant la delegació de Govern de Barcelona sota el lema ‘Prou agressions’ reclamant urgentment «mesures de protecció adequades» al seu lloc de treball i el caràcterd’agents de l’autoritat per comptar amb més «protecció jurídica».

El Sindicat Professional de Seguretat (SPS) ha reclamat en un comunicat millors condicions «en vista de l’augment de les agressions cap a agents de seguretat en els últims anys». «Els agents treballen amb precarietat i se senten abandonats», ha afirmat el secretari del sindicat, Nacho Arroyo. Per aquesta raó, el col·lectiu exigeix la revisió de la llei de seguretat privada –en l’actual els vigilants són ajudants de les forces i cossos de seguretat, però judicialment «simples ciutadans»– i més contractacions perquè tots puguin treballar en parella.

Els últims atacs al metro

Notícies relacionades

El mes de novembre passat diversos vigilants de seguretat del metro de Barcelona van patir atacs. El 19 de novembre, un vigilant va resultar ferit per arma blanca. Un individu que havia sigut reprès per colar-se sense bitllet a l’estació de Paral·lel li va fer un tall a la cama.  En aquesta ocasió, un agent dels Mossos també va resultar ferit lleu. A l’agressor, de 28 anys i nacionalitat espanyola, se li van imputar els delictes d’atemptat i lesions a un agent de l’autoritat.

Uns dies abans, el 5 de novembre, un grup de passatgers, pel que sembla ebris, va agredir dos vigilants de seguretat per evitar el control de bitllets. Aquest incident va tenir lloc al vestíbul de l’estació de Torrassa, que comunica l’L-1 amb l’L-9.