NOU EQUIPAMENT

Barcelona inicia els tràmits urbanístics per a l'ampliació del Macba

Aquest nou espai permetrà alliberar la capella de la Misericòrdia per a la construcció del nou CAP

El consistori confia que a començaments del 2020 es pugui començar a construir aquesta nova seu

zentauroepp47418985 icult macba191125180347

zentauroepp47418985 icult macba191125180347 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat iniciar la modificació del Pla General Metropolità (PGM) i el corresponent pla especial urbanístic per a l’ampliació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) al costat del Convent dels Àngels. Amb aquesta, s’inicien les mesures per alliberar la capella de la Misericòrdia que, després de mesos de lluita veïnal, allotjarà el nou ambulatori del barri del Raval.

Aquest diumenge el regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha anunciat la nova mesura, després que el 20 de novembre el consell general del museu l’aprovés. «Alguns, interessadament, ens deien que estàvem intentant confrontar cultura i salut. El que hem volgut fer és trobar una solució que garanteixi que es puguin construir els dos equipaments: el de cultura i el de salut», ha afirmat Rabassa.

Notícies relacionades

Amb aquesta decisió de la comissió de govern, el consistori es compromet a impulsar els tràmits urbanístics necessaris perquè l’ampliació del museu sigui una realitat com abans millor. El regidor de Ciutat Vella confia que a començaments del 2020 es pugui començar a construir, «tan bon punt el CAP del Raval Nord tingui la possibilitat de fer-ho».

Rabassa ha detallat que primer s’haurà de tramitar la modificació del Pla General Metropolità, cosa que portaria uns mesos, però que això no evita que des del Macba es pugui anar treballant en el projecte. En paral·lel als tràmits per a l’ampliació del museu, es revertirà la cessió dels usos de la Misericòrdia, de propietat municipal i cedida al Consorci del Macba el 2013, i se cedirà a la Generalitat perquè hi pugui construir el CAP del Raval Nord.

Temes:

Macba