IMPORTANTS RETENCIONS

Detinguda per homicidi la causant del xoc mortal a Vallvidrera

Un turisme ha realitzat un canvi de sentit a prop d'una de les boques i ha sigut envestit per la moto

Els Mossos detenen la conductora que ha causat l'accident per «homicidi imprudent»

zentauroepp48096059 bcn191129174646

zentauroepp48096059 bcn191129174646 / Anna Mas Talens

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Un motorista ha mort aquesta tarda en un accident a la sortida del túnel de Vallvidrera a les Planes (Barcelona) al xocar contra un turisme que ha realitzat un canvi de sentit antireglamentari enmig d’aquesta via ràpida, han confirmat fonts del Servei Català de Trànsit.

Els Mossos d’Esquadra han detingut la conductora del turisme per «homicidi imprudent», una cosa poc habitual en accidents de trànsit, sobretot quan el sospitós dona negatiu en la prova d’alcoholèmia, com ha sigut aquest el cas. No obstant, la temeritat de la maniobra sembla haver motivat l’arrest a l’haver causat una mort.

Sense separació física

Al lloc on la dona ha fet el canvi de sentit hi ha uns llums al terra, però cap barrera física entre els dos sentits de circulació al ser l’inici i el final d’un carril reversible.

L’accident s’ha produït a les 15.19 hores al quilòmetre 5 d’aquesta via, la C-16, tot i que no dins del túnel, sinó a pocs metres de la boca. La col·lisió ha provocat importants retencions durant dues hores, tant d’entrada a Barcelona com de sortida de la ciutat. La caravana de sortida ha superat els cinc quilòmetres, segons fonts de Trànsit. A les set de la tarda el trànsit ha tornat a ser fluït.

Millorar la seguretat del vial

Notícies relacionades

Tot i que en aquesta ocasió el sinistre no s’ha produït al tram cobert del túnel, on els cotxes circulen de cara sense cap separació física, cosa que incrementa el risc de colisió frontal, sí que aquesta vegada el fet que l’entrada i la sortida del túnel no tingui mitjana ha facilitat la imprudència que ha causat el xoc mortal.

Precisament, l’1 de novembre el Parlament de Catalunya va instar la Generalitat a indagar com millorar la seguretat dels túnels de Vallvidrera arran d’un xoc mortal registrat el 29 d’abril de l’any passat quan un turisme va envair els carrils contraris. La petició de la resolució va ser impulsada pel diputat Martí Pachamé, de Ciutadans. . L’accident, que va ser registrat per les càmeres de seguretat, va causar la mort d’un conductor, veí de Sant Cugat del Vallès, i diversos ferits. 

Temes:

Trànsit