L'ajuntament tindrà al desembre la gestió directa del Port Olímpic

Sanz i Collboni anuncien l'acord definitiu de cessió de competències per part de la Generalitat

Les discoteques de la zona estaran tancades a l'estiu i els restaurants podran aguantar fins al 2023

zentauroepp47701376 port olimpic190521200053

zentauroepp47701376 port olimpic190521200053 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Jaume Collboni i Janet Sanz han anunciat aquest dijous que el complex camí administratiu previ a l’inici de la reforma de Port Olímpic ja ha acabat. El primer tinent d’alcalde i la segona tinenta han comparegut per anunciar que la Generalitat ja ha cedit les competències del port al consistori, que feia temps que les reclamava. Al desembre, ha precisat Sanz, la gestió ja serà municipal. «És un espai que havíem perdut per a la ciutat»,ha afirmat Collboni.

Les primeres obres començaran el 2020, i la tinenta d’alcalde ha remarcat que es compta que el maig de l’any que ve les discoteques de la zona del port ja no estiguin en funcionament, la qual cosa la regidora ha qualificat d’«un èxit per als veïns». «Entre el 2020 i el 2024 farem que el port sigui diferent, podrem dir que hem recuperat un espai emblemàtic de la ciutat, que s’ha anat deslligant dels usos que volen els veïns», ha declarat Sanz, que ha recordat que la reforma serà liderada per Barcelona de Serveis Municipals i que té un pressupost previst de 40 milions d’euros.

Collboni ha assegurat que el «repte» és que una vegada les discoteques ja hagin cessat la seva activitat no quedin «espais buits», i que no hi deixi d’haver activitat a la zona. «És molt arriscat crear zones buides», ha recalcat.

Els restaurants, a l’espera

Notícies relacionades

Les primeres obres que tindran lloc són les necessàries per a la reforma del Dic de Recer, que podran licitar-se quan s’oficialitzi la cessió de competències. La segona tasca serà la nova concessió d’activitats i el cessament dels usos actuals dels locals de lleure del moll de Mestral.

L’ajuntament vol que a la zona s’ubiquin proposta de restauració de proximitat, però si bé les discoteques tancaran les seves portes abans de l’estiu, els restaurants que estan en funcionament al moll de Gregal podran mantenir les seves portes obertes fins que es reformi aquesta part, una cosa que no està prevista fins al 2023.