REEMPLAÇAMENT AL CONSISTORI

Francina Vila relleva Joaquim Forn com a regidor a Barcelona

L'extinent d'alcalde va perdre la seva condició d'edil al ser inhabilitat per la sentència del procés

la regidora de jxcat francina vila toma posesion por la inhabilitacion de quim forn / periodico

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Francina Vila ha pres possessió aquest divendres com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona en substitució de l’extinent d’alcalde i exconseller d’Interior, Joaquim Forn, que va perdre la seva condició d’edil per la sentència del procés, que el va inhabilitar. Forn va ser el cap de llista de Junts per Catalunya en les eleccions municipals del maig.

Vila ha assumit el càrrec lamentant les circumstàncies que la permeten accedir a aquest: «Avui és un dia trist. Prenc possessió perquè Joaquim Forn, un home honest, ha sigut privat dels seus drets fonamentals per una sentència injusta i ignominiosa».

Notícies relacionades

També l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recordat i lamentat la situació de Forn: «Compartim sentiments ambivalents de tristesa i indignació». «Que els que estan injustament a la presó, surtin per a una nova etapa.

Trias, Puigdollers

Entre els assistents a l’acte hi figurava l’excalcalde de Barcelona Xavier Trias i l’exregidor de CiU Joan Puigdollers. Vila inicia ara el seu quart mandat com a regidora de Junts per Catalunya. Abans ho va ser de CiU i de Demòcrates, diferents denominacions que ha rebut el grup en els últims anys.