BALANÇ DESPRÉS DE LES PRECIPITACIONS

42 desallotjats i 71 actuacions dels bombers per la pluja a Barcelona

Veïns de dues finques contigües del Portal de Santa Madrona, reallotjats pels danys

El col·lector pendent de finalització del Paral·lel propicia l'efecte de l'aigua

zentauroepp45399894 bomberos191023141800

zentauroepp45399894 bomberos191023141800

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha donat compte aquest dimecres de l’efecte de la pluja a Barcelona, que ha tingut com a conseqüència principal el desallotjament de 42 veïns dels números 25 i 27 del carrer del Portal de Santa Madrona. De fet, l’afectació ha sigut més significativa al Paral·lel i el Raval, perquè no s’ha finalitzat encara el col·lector previst a la zona. Badia ha remarcat que s’està acabant la segona fase del projecte i que és imprescindible que s’aprovin els pressupostos per escometre la tercera i definitiva. Una manera d’apuntar a l’oposició per si de cas. El regidor ha precisat les xifres de les precipitacions de les últimes hores: 53 litres per metre quadrat de mitjana.

Coberta retirada

Notícies relacionades

Els bombers han rebut durant la fase més activa de la pluja, entre les vuit de la tarda de dimarts i les quatre de la matinada passada, 289 trucades i han practicat 71 sortides. L’actuació més rellevant és la ja al·ludida. A mitjanit, les obres que estan en curs en el número 21 del Portal de Santa Madrona, per les quals s’havia retirat la coberta de l’edifici, van propiciar una gran filtració d’aigua que va afectar la finca contigua, la del número 27.

Pels danys que ha causat la pluja s’han hagut de desallotjar els veïns d’aquest edifici, en total 17 persones, i 25 més que viuen al número 25, en concret, els de les portes primeres, els de les segones no n’han resultat afectats. Part dels desallotjats han sigut traslladats al centre d’estades breus del carrer de la Llacuna, i la resta, a domicilis d’altres persones.