Nou apunyalament de matinada al Port Olímpic

La víctima ha resultat ferida per arma blanca a un costat del tronc tot i que no es tem per la seva vida

Els 23 bars que conformen aquesta zona de lleure nocturn han sigut escenari de dos assassinats en els últims mesos

jmdiaz49248157 pla de l espai on s ha iniciat la baralla mortal de la matin190728123021

jmdiaz49248157 pla de l espai on s ha iniciat la baralla mortal de la matin190728123021 / Gerard Artigas

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un home ha sigut apunyalat durant la matinada d’aquest dissabte en un bar del Port Olímpic, segons fonts consultades per EL PERIÓDICO. La víctima ha rebut una incisió per arma blanca a la zona intercostal tot i que la seva vida no corre perill. La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha fet càrrec de l’episodi. Un més que té escenari en aquesta zona de lleure nocturn on dues persones han resultat assassinades durant la franja nocturna.

El complex de bars musicals ubicat al Port Olímpic pertany jurisdiccionalment a l’Ajuntament de Barelona, que ha de decidir pròximament quin futur l’espera. Tot i que resulta cada vegada més complicat que es renovin les llicències per a un entramat de bars que s’han convertit en un punt negre del mapa d’inseguretat de Barcelona.

A finals de juliol un jove de nacionalitat xinesa de 25 anys va morir després de rebre una pallissa brutal a la discoteca Zich, tal com van captar les càmeres de seguretat del local. A començaments de setembre, una jove de 26 anys, veïna d’El Vendrell, va ser assassinada al rebre una punyalada gratuïta al cor per part d’un home que instants abans havia tractat de sostreure el seu telèfon mòbil.

Aquest segon cas es va resoldre de forma dramàtica fa dues setmanes quan els Mossos d’Esquadra van activar un operatiu per arrestar l’autor material de l’apunyalament que s’havia refugiat al barri de Sant Roc de Badalona. Quan la policia anava a entrar al pis on s’amagava, el sospitós es va disparar un tret i va acabar amb la seva vida. El succés va treure desenes de veïns al carrer i els antiavalots van haver de desplegar un nombrós cordó policial per evitar incidents.

Notícies relacionades

A la zona del Port Olímpic i del passeig litoral es va activar a començaments d’agost un dispositiu conjunt de Mossos i Urbana per mirar de pacificar un lloc freqüentat per carteristes i on les prostitutes oferien en la via pública serveis sexuals denigrants i perillosos per a la seva integritat a turistes beguts al final de la nit, tal com va destapar EL PERIÓDICO. Però l’estructura que conformen aquests 23 bars adossats i a primera línia de mar que tanquen de matinada continua complicant la vida dels policies.

A la nit, els clients del Port Olímpic s’amunteguen al passadís exterior que comparteixen totes les entrades principals als locals i que es forma entre aquests i les terrasses. Resulta un espai difícil de protegir precisament per aquesta raó: és estret i la concentració de persones és elevada, més d’un miler.