ENQUESTA DE SERVEIS MUNICIPALS

La inseguretat es consolida com la principal preocupació dels barcelonins

La inquietud ciutadana per la seguretat ja es va situar en primer lloc el gener del 2019

El 44,9% dels ciutadans creu que Barcelona està pitjor ara que fa un any

undefined49860204 14 09 2019  barcelona  manifestaci  tsunami ve nal pel civis190914203240

undefined49860204 14 09 2019 barcelona manifestaci tsunami ve nal pel civis190914203240 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

La inseguretat es consolida com a primera preocupació dels barcelonins. Així es desprèn de l’enquesta de serveis municipals, presentada aquest dimecres pel regidor de Presidència, Jordi Martí. Un 17,1% dels consultats apunta a la inseguretat, quan fa un any només un 5,6% ho afirmava. Es confirma així una tendència que va començar el gener passat, quan el baròmetre semestral del consistori va situar la inseguretat com a principal problema ciutadà per primera vegada en 10 anys.

Martí ha remarcat que l’enquesta de serveis municipals ha comptat aquest any amb una circumstància determinant: la campanya electoral de les municipals va obligar a efectuar abans les 6.000 entrevistes presencials que sustenten el treball, que es van fer entre el 22 de gener i el 22 d’abril. «Són resultats que queden una mica antics», ha afirmat el regidor.

Inseguretat, vivenda, turisme

Les principals preocupacions dels barcelonins han anat canviant durant la gestió d’Ada Colau com a alcaldessa. A l’anterior enquesta de serveis municipals, donada a conèixer l’octubre del 2018, la principal preocupació per als ciutadans era l’accés a la vivenda, que avançava així en aquesta llista negra al turisme. En la que s’ha presentat aquest dimecres, després del 17,1% que assenyala la inseguretat, l’accés a la vivenda és assenyalat com a primer problema per un 12,2%; el tercer és la circulació, ho indica un 6% dels consultats; el quart és la contaminació (5,9%); el cinquè, la neteja (5,8%), i el turisme cau fins a la sisena plaça, amb un 5,2% dels ciutadans assenyalant-ho com a problema principal.

Crida l’atenció que el turisme no sigui ara un dels problemes principals, quan acaba de batre un rècord de visitants a la ciutat, i quan a l’enquesta de serveis municipals de l’any passat era el segon problema, després d’estar en primer lloc fins aleshores.

La ciutat és pitjor

Notícies relacionades

El de l’antiguitat és un argument comprensible per part del govern, que assisteix no només a la consolidació de la inseguretat com a principal preocupació. També destaca el fet que un 44,9% dels barcelonins afirmen que la ciutat està pitjor que un any enrere, i un 32,4%, que està millor. Cert és que un 62% està convençut que Barcelona millorarà durant aquest any.

Com a dada positiva per al consistori, els barcelonins aproven la seva gestió, que rep un 6,2 sobre 10. Dels 26 serveis municipals només suspèn un, l’aparcament que rep un 4.