Igualtat

Paritat, per primera vegada, en els càrrecs executius de l'Ajuntament de Barcelona

L'estructura gerencial estarà conformada per 19 dones i 19 homes

zentauroepp17387573 pol ajuntament barcelona190610210645

zentauroepp17387573 pol ajuntament barcelona190610210645

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estructura gerencial de l’Ajuntament de Barcelona ha aconseguit per primera vegada en la història la plena paritat, i estarà conformada per 38 persones –19 dones i 19 homes.

Segons fonts municipals, un dels objectius d’aquest mandat és complir els criteris de paritat, pels quals es vetllarà tot i que hi hagi canvis en l’estructura al llarg del mandat.

En aquest sentit, es «vetllarà a tota hora perquè hi hagi una presència equilibrada de dones i homes, sense que cap dels dos tingui una proporció inferior al 40%, ni superior al 60%».

Les mateixes fonts han destacat que la Gerència Municipal la dirigeix Sara Berbel, i han recordat que en l’anterior mandat l’estructura comptava amb 36 persones –24 homes (67%) i 12 dones (33%).

Igualtat d’oportunitats

Berbel ha marcat com a objectiu impulsar una administració emprenedora amb una governança basada en valors com la igualtat d’oportunitats, l’ètica, la transparència, la sostenibilitat, la diversitat, la innovació, la cooperació i la responsabilitat, entre d’altres.

Notícies relacionades

La Gerència també ha establert quatre eixos estratègics clau: la gestió de recursos; persones, igualtat i cures; coneixement, i proximitat i territori.

Així mateix, la Gerència de Recursos Humans passarà a dir-se Gerència de persones i Desenvolupament Organitzatiu, la qual cosa implica «un nou enfocament per a la transformació de la cultura organitzativa». 

Temes:

Igualtat