06 d’ag 2020

Anar al contingut

durant la campanya electoral

Colau demana a Sánchez que defensi el pacte entre comuns i PSC a BCN

L'alcaldessa reclama al socialista que parli del que els uneix i abandoni els retrets i els atacs al seu espai

Acn

Colau demana a Sánchez que defensi el pacte entre comuns i PSC a BCN

L’alcaldessa  de Barcelona, ​​Ada Colau, ha demanat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que defensi durant la campanya electoral el pacte estable entre comuns i PSC a la capital catalana. En un vídeo penjat a les xarxes socials, Colau s’ha dirigit a Sánchez per reclamar-li un canvi a la campanya, que deixi enrere els retrets als comuns i a Podem i que parli del que els uneix.

«La gent està esperant que ens posem d’acord. Diguem que ens posarem d’acord, parlem del que podria unir-nos, del que hauria de ser un programa de govern progressista», ha instat l’alcaldessa, que s’ha queixat dels «atacs» de Sánchez al seu espai, unes crítiques que els votants progressistes no entenen, ha advertit.

De BCN a l’Estat

«M’encantaria escoltar-te en campanya almenys una vegada defensar el pacte de Barcelona», ha dit Colau adreçant-se al president en funcions, al qual ha recordat que aquest acord es pot traslladar a l’Estat si ells volen. Colau ha lamentat les paraules «dures» que el PSOE ha adreçat als comuns i a Podem després de l’intent fallit d’un acord d’investidura. Unes paraules, va continuar, «que no les entenen els votants progressistes». «Necessitem justament el contrari, l’adversari són les dretes i els progressistes hem d’entendre», ha subratllat.

Després de recordar que el seu espai el va fer president fent fora el PP en una moció de censura «a canvi de res», ha apuntat també que van pactar uns pressupostos, i ara estaven disposats de nou a assolir un acord.

Segons el seu parer, el que caldria fer ara és parlar del que els uneix, d’un futur acord entre socialistes i Podem per afrontar qüestions com la regulació dels lloguers, la dependència o la derogació de la reforma laboral. «Tenim la responsabilitat, i a tu especialment, de dir als votants progressistes que vols fer en positiu. La gent no espera més retrets, sinó acords», conclou.