30 maig 2020

Anar al contingut

DELINQÜÈNCIA

Robat un rellotge de 250.000 euros a un turista de Barcelona

Els Mossos investiguen la denúncia d'un home assaltat dilluns a la nit a Ciutat Vella

L'activitat dels 'rellotgers' ha descendit en un 40% aquest agost en comparació amb el 2018

Guillem Sànchez

Robat un rellotge de 250.000 euros a un turista de Barcelona

ARCHIVO

Els Mossos d’Esquadra investiguen el robatori d’un rellotge de 250.000 euros a un turista ahir dilluns a les 21.30 hores. Els fets van passar al carrer dels Carders, al districte de Ciutat Vella.

L’home era amb un familiar i, segons va denunciar a la policia catalana, va ser atacat per un lladre que li va arrencar l’aparell del canell.

L’activitat dels ’rellotgers’,  lladres especialitzats en la sostracció de rellotges de gamma alta que actuen en grup sobre turistes adinerats, va caure en un 40% l’últim mes d’agost en comparació amb el mateix mes del 2018.

Per aconseguir rebaixar l’increment d’aquest tipus de robatoris amb violència i intimidació va ser decisiva la desarticulació el juliol d’una xarxa integrada per una desena de lladres altament especialitzats en aquests aparells.

El d’ahir és un dels rellotges de preu més elevat que s’han robat a Barcelona. Tot i que el més car, de tots els robats, costava 400.000 euros.

Els Mossos han arrestat des de començaments d’any 165 ’rellotgers’. La majoria van ser sorpresos ’in fraganti’ gràcies a patrulles de paisà dispersades per les zones més conflictives, on es troben els hotels de més alt poder adquisitiu.