06 d’ag 2020

Anar al contingut

CIMERA INTERNACIONAL

Colau viatja a Nova York i es perd dos dies de la Mercè

L'alcaldessa assistirà dilluns a la cimera mundial sobre el clima organitzada per l'ONU

La líder de Barcelona en Comú copresideix dimarts la reunió de ciutats per l'emergència climàtica

Colau viatja a Nova York i es perd dos dies de la Mercè

Demetrius Freeman

La crisi climàtica o el dia de la Mercè. La decisió de ben segur que ha generat més d’un debat en el si de l’Ajuntament de Barcelona, però l’alcaldessa ho ha tingut molt clar: primer va el planeta. Ada Colau no estarà present a la capital catalana durant l’última jornada de les festes de Barcelona, perquè serà a Nova York en una cimera sobre l’escalfament global. Es perdrà, per tant, actes tan protocol·laris com el seguici d’autoritats i d’altres de més festius, com la jornada castellera a Sant Jaume o el freqüentat piromusical que tanca cinc dies de gresca. Mentre s’absenti, Jaume Collboni exercirà com a alcalde accidental.

Tal com ha informat el consistori a través d’un comunicat, la líder de Barcelona en Comú participarà dilluns en la Cimera del Clima, a la qual estan convidats caps d’estat i de govern de tot el món. Dimarts se celebra una sessió monogràfica sobre el paper de les grans ciutats que copresidirà la mateixa Colau.  L’acompanyarà la regidora Laia Bonet, responsable municipal del compliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que haurien de ser el pa de cada dia de qualsevol ésser humà abans del 2030. 

Alcalde accidental

La comitiva partirà diumenge a la nit i tornarà dimecres al matí, de manera que l’alcaldessa es perdrà els dos últims dies de les festes de la Mercè. Tot i que no és a l’agenda, no es descarta que Colau mantingui alguna trobada amb la jove activista sueca Greta Thunberg, que ha viatjat a la ciutat dels gratacels amb barco també per participar en la cimera internacional que ha d’establir les bases cap a un planeta una mica més sostenible i durador. En la seva absència, el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, exercirà d’alcalde accidental, de manera que és de suposar que el regidor socialista es posarà al capdavant del passeig d’autoritats fins a Sant Jaume, dimarts, després de la missa a la basílica de la Mercè.