JUDICI A L'AUDIÈNCIA DE BARCELONA

«El meu fill em va explicar que l'imam abusava d'ell»

Un líder religiós d'una mesquita del barri Gòtic s'asseu al banc dels acusats per atacs sexuals a un nen

A la roba de la víctima, que llavors tenia 9 anys, es van trobar restes de semen del processat

video 3545978 / periodico

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«El meu fill em va explicar que l’imam el portava a una habitació a la mesquita i li ensenyava vídeos de tipus sexual amb el mòbil. També em va explicar que li treia la roba i l’obligava a tocar-li el penis, a masturbar-lo i el penetrava». Aquest és el terrorífic testimoni del pare d’un nen de nou anys, víctima dels presumptes abusos comesos per Sajjad Muhammad, un dirigent religiós musulmà d’un centre del barri Gòtic barri GòticAquest dimarts es va asseure al banc dels acusats en una sala de l’Audiència de Barcelona. La fiscalia reclama per a ell 12 anys de presó. Dos tècnics delsMossos van detallar en la vista que a la roba del menor entregada per la família de la víctima als investigadors es van trobar restes desemendelprocessat

Malgrat la prova de l’ADN tan contundent,Sajjad, que es troba en presó provisional, ha negat que hagués abusat del menor. Amb cara impassible i parlant en urdú (va fer falta la intervenció d’un traductor), l’imam, que havia sigut contractat primer com a empleat el gener del 2017 per l’Associació Fezane Madina de Pakistanesos, va atribuir la denúncia presentada per la família del menor contra ell al fet que el volien «expulsar» de la mesquita. Els intents de l’advocat defensor d’anul·lar l’anàlisi genètica han quedat, ara per ara, en no res, perquè el tribunal va acceptar una acta dels Mossos que un funcionari havia extraviat al jutjat que va investigar els fets.

La fiscalia afirma que des del setembre del 2017 i fins al novembre d’aquell mateix any, la víctima, que llavors tenia 9 anys, acudia a la mesquita per fer classes de l’Alcorà regularment de dilluns a dissabte en horari de 18 a 19 hores. Durant aquell període, l’imam processat, segons l’acusació, ficava el nen al lavabo i, una vegada dins, en ocasions es despullava i li agafava la mà perquè li toqués el penis i l’obligava a masturbar-se. Altres vegades, l’acusat es treia la roba, es posava sabó al penis i el penetrava.

«Acte sexual de veritat»

Notícies relacionades

Aquests abusos van ser relatats pel pare de la víctima en el judici, i va assenyalar que el seu fill li va dir que l’imam l’obligava a fer «coses lletges» que ell no volia fer i que, alguna vegada, li havia donat diners. El petit no havia explicat res fins aleshores perquè, segons aquest testimoni, «estava molt espantat i tenia por». El nen presentava, a més, cremades als glutis suposadament produïdes per l’acusat amb un encenedor. Un amic del pare va remarcar en la vista que l’imam li va reconèixer que havia tingut sexe amb el menor, tant «oral com acte sexual de veritat» (penetració).

La fiscalia argumenta en el seu escrit d’acusació que el processat «en tot moment» es va aprofitar de la relació de confiança amb el nen per «aconseguir els seus propòsits», així com de «l’ascendència moral» que tenia sobre el petit «per tractar-se de l’imam de la mesquita a la qual acudia regularment a resar i fer classes d’Alcorà». A més, incideix, l’acusat «atemoria el menor advertint-li que no digués res als seus pares». La fiscalia reclama que després del compliment de tres quartes parts de la condemna, s’expulsi el reu d’Espanya.