ALDARULLS

Nou detinguts en una batalla campal a la festa major de Sabadell

Quatre agents dels Mossos d'Esquadra resulten ferits per llançament d'objectes

Un dels joves implicats ha gravat un vídeo en el qual aclama amb crits de «mort» els atacs als policies

whatsapp-video-2019-09-08-at-111833 vid 08 113019 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez

Batalla campal al final de la festa major de Sabadell a la zona del llac del Parc de Catalunya. Els Mossos d’Esquadra han practicat nou detencions i hi ha quatre agents ferits, tres dels quals han causat baixa laboral, per l’impacte d’objectes que els han llançat durant l’actuació.

Els incidents han començat quan ha arribat l’hora de desallotjar una zona de festa a les cinc de la matinada. Segons fonts policials, alguns dels presents que es negaven a retirar-se han calat foc a contenidors i llançat els primers objectes contra agents tant dels Mossos com de la policia local de Sabadell.

Un dels assistents ha captat amb el seu telèfon un vídeo en el qual es com els joves llancen ampolles de vidre contra els agents que pretenien desallotjar-los al final de la festa. L’autor de la gravació fins i tot crida «¡mort!» mentre aclama i celebra la pluja d’objectes.

Notícies relacionades

Els agents que en el vídeo apareixen amb el casc blanc són Mossos fent úsd’una protecció antiquada, segons els sindicats, a què ja van recórrer d’urgència per protegir el Parlament de fa un any.

El balanç final dels incidents ha sigut de nou joves detinguts per desordres públics. Tres dels quals, a més, passaran a disposició judicial per atemptat contra agent de l’autoritat. Quatre agents dels Mossos han resultat ferits lleus.