OPERACIÓ DELS MOSSOS

Detinguts vuit carteristes multireincidents més al metro de Barcelona

En sis dels arrestos va ser determinant la col·laboració de les víctimes i la resta de viatgers per arrestar els lladres

zentauroepp49585284 barcelona 27 03 2019  despliegue mossos por estaciones de me190901135015

zentauroepp49585284 barcelona 27 03 2019 despliegue mossos por estaciones de me190901135015 / ANGEL GARCIA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els últims dies els Mossos d’Esquadra han detingut al metro de Barcelonavuit carteristes multireincidents acusats de cometre almenys tres robatoris violents. Segons ha informat aquest diumenge la policia catalana, dijous passat a la nit agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir dues dones i un home per sostreure dos telèfons mòbils a un home i la seva filla quan volien baixar del metro a l’estació de Barceloneta. 

Les detencions es van fer gràcies al fet que dos usuaris i la víctima van retenir els carteristes fins a l’arribada dels vigilants de seguretat de Transports Metropolitans de Barcelona i de les dotacions policials. Els autors del robatori van envoltar un home i la seva filla en el moment en què es disposaven a baixar del metro i van bloquejar la sortida del vagó abans de clavar-los una empenta per sostreure’ls els telèfons mòbils. Les víctimes es van adonar del robatori i l’home els va recriminar l’acció i els va obligar a sortir del vagó, moment en què els carteristes el van agredir amb cops i empentes.

Habituals del metro

Durant la baralla, un dels autors va poder desfer-se dels telèfons sostrets tirant-los a terra.

La víctima i dos usuaris més del metro van retenir els autors fins que van arribar els vigilants de seguretat, i aquests van alertar els Mossos, que van identificar i van detenir als carteristes.

Es tracta de tres carteristes multireincidents habituals al metro de Barcelona, que sumen 17 detencions per delictes de furt i robatoris violents. Cinc carteristes més han sigut detinguts aquest diumenge de matinada al metro per dos robatoris violents, el primer ha tingut lloc al voltant de dos quarts de dues a la parada de plaça Espanya. Un home s’ha adreçat als vigilants de seguretat de les instal·lacions per sol·licitar ajuda, ja que un grup de tres homes l’havia agredit per sostreure-li els objectes que portava a les butxaques. 

Els vigilants han pogut interceptar i retenir els autors del robatori, tres homes de nacionalitat marroquina d’entre 20 i 35 anys, fins que ha arribat una dotació dels Mossos que els ha detingut com a presumptes autors d’un robatori amb violència. L’altre s’ha produït poques hores després, quan dos homes han intentat robar el mòbil a un home que viatjava a la línia 3 del metro

Notícies relacionades

La ràpida reacció de la víctima i la resta de passatgers del vagó ha permès que els vigilants de seguretat poguessin retenir els dos autors del robatori, que han sigut arrestats per una patrulla dels Mossos. 

Els dos detinguts, de nacionalitat cubana i xilena i de 28 i 26 anys, respectivament, s’han mostrat a tota hora molt agressius i violents tant al ser descoberts per la víctima com en el moment de la detenció, per la qual cosa també se’ls acusa d’atemptat contra agents de l’autoritat, segons les fonts.