Colau acusa el Govern i la fiscalia de la crisi de seguretat a Barcelona

Retreu al conseller d'Interior no posar els 300 mossos més abans de les eleccions

Culpa els partits de la dreta de voler mostrar Barcelona «com el caos»

zentauroepp49128329 barcelona 19 07 2019 l alcaldessa  ada colau  i el conseller190820114919

zentauroepp49128329 barcelona 19 07 2019 l alcaldessa ada colau i el conseller190820114919 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, torna de vacances enviant un missatge a la ciutadania: “Barcelona té un problema de seguretat, però no és el caos”. En un vídeo a través del seu compte de Facebook, l’alcaldessa ha carregat contra el conseller d’Interior Miquel Buch, els partits de la dreta, la premsa i fins i tot la fiscal de Barcelona. Diu que ella i el seu govern han sigut víctimes d’una “campanya de desprestigi” amb finalitats electoralistes al llarg de l’estiu. 

“Fa dos anys que alertem de l’augment dels furts i els robatoris amb violència a la ciutat”, és una de les primeres frases que ha dit Colau en aquest vídeo. L’alcaldessa ha assegurat que la seva ciutat “té un problema de seguretat”, tot i que ha afirmat que “alguns han volgut mostrar Barcelona com la ciutat més insegura del món”. 

En primer lloc, l’alcaldessa ha criticat el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch: “Ell té competència exclusiva en seguretat, però quan es refereix a Barcelona diu que és cosa de Colau”. Li ha agraït que s’hagi compromès a aportar 300 agents més a la capital, però li ha retret que “ho fa tard”. “Ha vist que la seva estratègia era miop”, ha assegurat, insinuant que va calcular no desplegar més Mossos a la capital esperant el resultat de les eleccions municipals.

“¿Perquè es van negar a venir a la junta local de seguretat?”, ha preguntat Colau a Buch i a la fiscal de Barcelona, Concepción Talón. “L’he hagut d’anar a buscar jo mateixa al seu despatx”, ha explicat l’alcaldessa. Però Colau també ha carregat contra el PP, Ciutadans i “la dreta espanyola”. Per haver difós i encoratjat notícies falses, i per “fer una campanya alarmista sense proposar cap mesura”. 

Notícies relacionades

Colau diu haver sigut víctima d’una “campanya política”. “Ja hi estem acostumats”, ha afegit, tot i que ha exigit una “rectificació”. “No es pot jugar amb un tema tan sensible com la seguretat i amb la ciutat”. 

No obstant, l’alcaldessa ha demanat a la Generalitat “deixar els partidismes de costat” i li ha estès la mà per “treballar amb rigor, no de forma electoralista”. També ha lamentat els discursos d’odi que s’han estès per la ciutat, especialment contra els menors estrangers no acompanyats, i s’ha compromès a fer polítiques progressistes, feministes, de diversitat, contra el canvi climàtic i l’especulació al llarg del seu mandat.

Temes:

Ada Colau