La medicina porta quatre grans congressos a Barcelona al setembre

El més important, d'oncologia, comptarà amb 30.000 assistents a finals de mes

zentauroepp42324072 bcn190827191519

zentauroepp42324072 bcn190827191519 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

Després de la massiva presència de turistes vacacionals durant l’estiu, el setembre torna a ajustar la balança entre viatgers per plaer i per negocis. I en aquest últim bàndol destacarà aquest any la coincidència de quatre importants congressos de medicina en un sol mes, amb una afluència total de gairebé 60.000 participants.

Turisme de Barcelona, que des del programa Convention Bureau treballa a consciència la captació de grans i estratègiques cites, destaca la importància de la seva celebració a la capital catalana, no només per l’alta assistència de viatgers professionals. I és que els grans congressos mèdics s’utilitzen per presentar estudis i tècniques noves, de manera que per uns dies Barcelona es projecta al món i s’associa a la ciència.

La primera serà el CIRSE 2019, de radiologia, que se celebrarà del 7 al 9 de setembre al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb participació de 6.500 especialistes. El mateix dia començarà la Conferència Mundial sobre Càncer de Pulmó a la Fira Gran Via, on s’espera que acudiran fins al dia 10 uns 8.000 professionals de primer nivell.

Oncologia i avenços

Notícies relacionades

Posteriorment, del 16 al 20, es desenvoluparà l’EASD o trobada anual de l’Associació Europea per a l’Estudi de la Diabetis, també a la Fira, i amb l’assistència d’uns 15.000 congressistes de tot el món. No obstant, la cita més important de totes tindrà lloc a finals de mes, del 27 a l’1 d’octubre. L’ESMO 2019 o Congrés de la Societat Europea de Medicina Oncològica portarà a la capital catalana la barbaritat de 30.000 participants, entre els quals figuren els millors especialistes dels diferents tipus de càncer, així com investigadors internacionals, per donar a conèixer els últims avanços sobre la malaltia. Es considera la convocatòria més influent en l’àmbit oncològic a Europa i també transcorrerà a la Fira Gran Via, tot i que són molts els hotels (de més de quatre estrelles) on es distribuiran els assistents.

Durant la tardor hi haurà alguns congressos més del sector mèdic, però de menys rellevància. Es pot destacar que dos terços dels assistents a congressos a Barcelona acudeixen acompanyats i aprofiten per prolongar uns dies la seva estada i disfrutar de la ciutat. 

Temes:

Turisme