03 jul 2020

Anar al contingut

Els veïns donen el crit d'alarma

Els Mossos investiguen la mort d'un matrimoni d'avis a Barcelona

El fill va trobar els cossos sense vida de tots dos ahir, dissabte, a la nit al seu domicili de Sants-Montjuic

L'home i la dona, d'uns 75 anys, feia diversos dies que eren morts i presentaven ferides compatibles amb una arma blanca

Guillem Sànchez

Els Mossos investiguen la mort d'un matrimoni d'avis a Barcelona
Els Mossos investiguen la mort d'un matrimoni d'avis a Barcelona

/

La Piedad i el Manuel, un matrimoni d’ancians d’uns 75 anys residents al barri de la Bordeta de Barcelona, van morir en data indeterminada a l’interior del seu domicili, sense fer soroll. Ouaffa, que viu just davant del 6è 2a, els va veure per última vegada fa 10 dies. “La Piedad era estenent la roba a la terrassa i jo era al bany. Ens vam saludem i ella va dir que estava molt cansada. Fa un any va caure per l’escala, des d’aleshores sempre estava molt cansada i la seva cara havia envellit”, explica la veïna. Fa uns tres o quatre dies, una pudor “insuportable” es va començar a filtrar pel pany del pis de la parella fins al replà. I ahir van començar a sortir mosques grans per la terrassa. Ouaffa va avisar la resta de veïns, que van trucar al 112.

Dos agents de la Guàrdia Urbana van trucar a la porta del matrimoni cap a les 22.00 hores. Era tancada amb clau i la casa no semblava haver sigut assaltada. La porta no havia sigut forçada. I l’olor, tot i que era intensa, es podria deure al fet que els ancians havien marxat de vacances deixant per error bosses d’escombraria orgànica a la cuina.

Els policies van contactar amb el fill, que hi va anar de seguida perquè els seus pares no se n’havien anat de vacances. Quan va obrir la porta, cap a les 23.00 hores, la pudor es va fer tan present que no va poder entrar. Els dos policies sí que ho van fer, i van reaparèixer de seguida al replà per comunicar-li que els seus pares havien mort. Ella estava en una butaca i ell estirat a terra. Sota els dos cossos, que feia diversos dies que eren morts, un bassal de sang. Feia més o menys una setmana que eren morts. 

Els dos cadàvers presentaven talls compatibles amb ferides causades per arma blanca, però a la casa no hi havia cap rastre de violència. 

La divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec d’un cas que manté totes les hipòtesis obertes. Des del suïcidi consensuat a un crim masclista, sense descartar encara la participació d’una tercera persona.

Per a Ouaffa no hi ha dubte que el Pedro estimava la Piedad. “La cuidava molt i la treia a passejar del braç, sempre junts des que ella es va posar malalta i se sentia cansada”. El jutge ha decretat secret de sumari.