Els veïns donen el crit d'alarma

Els Mossos investiguen la mort d'un matrimoni d'avis a Barcelona

El fill va trobar els cossos sense vida de tots dos ahir, dissabte, a la nit al seu domicili de Sants-Montjuic

L'home i la dona, d'uns 75 anys, feia diversos dies que eren morts i presentaven ferides compatibles amb una arma blanca

zentauroepp49557686 ancianos190825144234

zentauroepp49557686 ancianos190825144234
pisjpg

/

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Piedad i el Manuel, un matrimoni d’ancians d’uns 75 anys residents al barri de la Bordeta de Barcelona, van morir en data indeterminada a l’interior del seu domicili, sense fer soroll. Ouaffa, que viu just davant del 6è 2a, els va veure per última vegada fa 10 dies. “La Piedad era estenent la roba a la terrassa i jo era al bany. Ens vam saludem i ella va dir que estava molt cansada. Fa un any va caure per l’escala, des d’aleshores sempre estava molt cansada i la seva cara havia envellit”, explica la veïna. Fa uns tres o quatre dies, una pudor “insuportable” es va començar a filtrar pel pany del pis de la parella fins al replà. I ahir van començar a sortir mosques grans per la terrassa. Ouaffa va avisar la resta de veïns, que van trucar al 112.

Dos agents de la Guàrdia Urbana van trucar a la porta del matrimoni cap a les 22.00 hores. Era tancada amb clau i la casa no semblava haver sigut assaltada. La porta no havia sigut forçada. I l’olor, tot i que era intensa, es podria deure al fet que els ancians havien marxat de vacances deixant per error bosses d’escombraria orgànica a la cuina.

Els policies van contactar amb el fill, que hi va anar de seguida perquè els seus pares no se n’havien anat de vacances. Quan va obrir la porta, cap a les 23.00 hores, la pudor es va fer tan present que no va poder entrar. Els dos policies sí que ho van fer, i van reaparèixer de seguida al replà per comunicar-li que els seus pares havien mort. Ella estava en una butaca i ell estirat a terra. Sota els dos cossos, que feia diversos dies que eren morts, un bassal de sang. Feia més o menys una setmana que eren morts. 

Els dos cadàvers presentaven talls compatibles amb ferides causades per arma blanca, però a la casa no hi havia cap rastre de violència. 

Notícies relacionades

La divisió d’investigació criminal dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec d’un cas que manté totes les hipòtesis obertes. Des delsuïcidi consensuata uncrim masclista,sense descartar encara la participació d’unatercera persona.

Per a Ouaffa no hi ha dubte que el Pedro estimava la Piedad. “La cuidava molt i la treia a passejar del braç, sempre junts des que ella es va posar malalta i se sentia cansada”. El jutge ha decretat secret de sumari.