OPERACIÓ DELS MOSSOS I LA GUÀRDIA URBANA

Deu detinguts per quatre robatoris violents en un sol dia a Barcelona

Les víctimes van ser assaltades per robar-los cadenes d'or i fins i tot roba

zentauroepp44740806 barcelona 22 08 2018  incremento de robos en ciutat vella  e181022183832

zentauroepp44740806 barcelona 22 08 2018 incremento de robos en ciutat vella e181022183832 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut 10 joves, entre ells dos menors d’edat, per quatre robatoris amb violència ocorreguts aquest dissabte en diferents punts de Barcelona. Els assaltants es van emportar cadenes d’or i roba de les seves víctimes.

Segons ha informat aquest diumenge la policia catalana a través d’un comunicat, cinc dels presumptes atacants van ser arrestats a primera hora del matí en el marc del dispositiu de prevenció de robatoris a la zona de lleure del front marítim. Cinc més van ser interceptats per agents delsMossos a la zona del Raval. En dues de les detencions va intervenir també la Guàrdia Urbana.

Els primers arrestats han estat dos joves de nacionalitat marroquina, de 18 i 19 anys, acusats d’un delicte de robatori amb violència i intimidació i lesions lleus, que cap a les sis del matí es van abraonar sobre un home que acabava de sortir d’un local de lleure i a qui li van arrencar una cadena d’or.

Els agents, que ja havien comprovat que els dos sospitosos anaven mirant el coll i el canell de les persones que sortien dels locals de lleure de la zona lúdica del litoral, els van detenir immediatament i van confiscar a un d’ells la cadena d’or robada, que portava en una butxaca mig trencada.

Poc després, cap a les set del matí, una patrulla que havia participat en la detenció d’aquests dos primers joves va sentir crits d’una baralla i, a l’arribar a l’avinguda Litoral, els agents van veure un home envoltat de joves, a qui li acabaven de sostreure també la cadena d’or. Els Mossos van poder interceptar, amb la col·laboració de diverses patrulles d’ordre públic del servei del front marítim,tres dels joves, d’entre 18 i 27 anys, dos d’ells marroquins i l’altre algerià, acusats d’un delicte de robatori amb violència i intimidació.

Ja a un quart de tres del migdia, la policia autonòmica va detenir un altre jove marroquí de 18 anys, acusat d’un delicte de robatori amb violència i intimidació i lesions lleus, després de comprovar que els intentava evitar a la rambla del Raval. Els Mossos van donar l’alto al jove, a l’altura del carrer Sant Pau, moment en què va arribar un home que va denunciar que el noi li acabava de robar la cadena d’or després d’acostar-se a ell per demanar-li tabac. Els agents van registrar el jove i li van trobar la cadena entre les seves pertinences, per la qual cosa el van detenir per un delicte de robatori amb violència i intimidació i lesions lleus.

Discussió al carrer

Notícies relacionades

Els últims quatre detinguts van ser arrestats a un quart de nou de la tarda a la rambla del Raval: dos joves de 18 anys i de nacionalitat marroquina i dos menors. Els arrestats havien discutit amb un home, li havien tret per la força diverses peces de roba i van marxar corrent, fins que van ser interceptats pels Mossos, que els van detenir per un delicte de robatori amb violència.

Els detinguts passaran pròximament a disposició del jutjat de guàrdia de Barcelona.