Preparatius per a la celebració

Tot a punt per a les festes de Gràcia

El metro funcionarà de manera ininterrompuda des del 16 al 18 d'agost amb motiu de la Festa Major

Bombers de Barcelona enviarà un centenar d'efectius davant del risc d'incendis per materials inflamables

zentauroepp30671084 barcelona 11 08 2015 preparativos de la fiesta mayor de grac190808184136

zentauroepp30671084 barcelona 11 08 2015 preparativos de la fiesta mayor de grac190808184136

2
Es llegeix en minuts
Lourdes Barragán

El districte de Gràcia es dedicava aquest dimarts a donar els últims retocs per tenir-ho tot preparat. Aquest dimecres a les 19.00 hores tindrà lloc el pregó que obrirà una setmana de festes en què 24 carrers, tres més que l’any passat, es vestiran de tots els colors.

Perquè ningú es quedi a casa, des de les cinc de la matinada de divendres fins a la mitjanit de diumenge el metro funcionarà de manera continuada i sense interrupcions. Així ho ha anunciat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que ha decidit ampliar els serveis de metro durant 67 hores seguides, a més de reforçar el personal en diverses estacions durant aquells dies excepcionals. 

Tot i que aquest mes segueixen els talls de metro per obres (a l’L-5, els serveis estan paralitzats entre les estacions de Can Vidalet i Collblanc; a l’L-2entre Paral·lel i Sagrada FamíliaParal·lel i Sagrada Família; i a l’L-1entre Clot i FondoClot i Fondo), TMB recorda que hi continua havent altres línies en funcionament que passen per algunes estacions properes al barri, com l’L-3, l’L-4 i l’L-5.

Més de 900 activitats previstes

Amb l’ampliació dels serveis de transport públic es pretén facilitar l’accés al barri de Gràcia, que serà el protagonista de les més de 900 activitats previstes els pròxims dies entre les quals no faltaran concertsjocs infantils, projeccions de cine a l’aire lliure i activitats pròpies de la cultura catalana com elscorrefocs. 

Entre les més destacades hi ha la Diada Castellera amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus. També s’organitzarà la 21a edició del Concurs de Balcons i Portalades, una de les tradicions més representatives, amb els veïns de la vila decorant els seus balcons, portals i carrers.

A més, l’ajuntament disposarà un total de 97 lavabos públics per tot el barri (10% més que l’any anterior), dels quals23 estaran adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. 

Prevenció, respecte i seguretat

Notícies relacionades

Coma mesura de precaució  davant de possibles aldarulls s’enviaran, a més, un centenar d’efectius de la Unitat de Protecció Civil de Bombers de Barcelona, ja que gran part del material utilitzat per decorar els carrers pot contenir elements inflamables, un motiu de cautela que se suma a les activitats piromusicals o elscorrefocs.El cap de l’operació, Héctor Carmona, ha afirmat aquest mateix dimarts que s’utilitzaran vehicles preparats amb un dipòsit d’aigua per intervenir si fos necessari.

Així mateix, el respecte, i no només la seguretat, estarà en el centre de la diana durant les festes populars. També aquest dimarts, els Bombers de Barcelona ha fet una crida al civisme durant les festes i han demanat extremar les precaucions que puguin donar lloc a incidències com tirar burilles a terra o jugar amb encenedors ja que, especialment davant del risc de foc després dels últims mesos, Carmona ha recordat que "una petita espurna pot convertir-se en un incendi".