Expert en robatoris a hotels de luxe

Empresonat a Suïssa el lladre que va robar la família reial de Qatar a Barcelona

Els Mossos aclareixen cinc robatoris en hotels de luxe perquè en un d'aquests el lladregot portava la mateixa roba

zentauroepp49393978 barcelona 10 08 2019 ladron que rob  a la familia real de qa190810132822

zentauroepp49393978 barcelona 10 08 2019 ladron que rob a la familia real de qa190810132822

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El lladre que va desvalisar l’habitació d’un hotel de luxe on s’allotjava la família reial de Qatar durant la seva estada a Barcelona, fa un mes, es troba empresonat a Suïssa, segons han informat avui els Mossos d’Esqudra. Investigadors d’aquest cos han aclarit amb la seva identificació cinc robatoris en hotels de luxe barcelonins.

El robatori a la família qatariana va tenir gran repercussió al coincidir amb un estiu molt conflictiu a la ciutat referent a sostraccions a turistes, tot i que en aquest cas no es va tractar d’un furt a peu de carrer o al metro, sinó d’un delicte molt més sofisticat i precís. El lladre va aconseguir emportar-se, el 29 de juny, la caixa forta d’una habitació de l’Hotel Monument, a l’encreuament del passeig de Gràcia amb el carrer de Mallorca, malgrat la vigilància de l’establiment i el dispositiu de seguretat que envolta tan il·lustres llogaters.

Enganyar els empleats

El ‘modus operandi’ del lladre, un algerià de 35 anys, era molt peculiar i precís. Segons informen els Mossos d’Esquadra, seleccionava les seves víctimes al voltant dels hotels de luxe de Barcelona. Després esperava que sortissin de l’hotel i llavors es dirigia a la recepció. Fent-se passar per familiar o conegut dels adinerats hostes, entabanava els empleats i aconseguia un duplicat de la clau de l’habitació. Així de fàcil i així d’increïble.

El més sonat dels cinc robatoris ara aclarits, comesos entre l’estiu del 2015 i el d’aquest any a Barcelona, va ser precisament el de la família reial de Qatar, en què el sospitós va aconseguir emportar-se objectes per valor de 40.000 euros, entre els quals hi havia un rellotge d’or, joies i diners. Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal han aconseguit identificar-lo gràcies a les imatges del dia del robatori.

L’error del lladre

Notícies relacionades

La clau per aclarir el cas ha sigut un error del delinqüent. Al robatori de l’hotel Monument portava la mateixa roba que en un altre robatori en un hotel de luxe comès el mes passat a Zuric, pel qual va ser detingut i pel qual és en una presó d’aquest país pendent de judici. Aquí la col·laboració entre policies europees ha sigut fonamental.

Ara els Mossos li imputen aquests cinc nous robatoris amb força comesos a Barcelona. No es van tractar de simples furts, sinó que en tots els casos el lladre va haver de forçar com a mínim un pany, cosa que agreujarà la pena quan sigui jutjat i condemnat.