Presó comunicada i sense fiança

Presó per a 10 lladres de rellotges de luxe a Barcelona

Els Mossos van desarticular la setmana passada un grup criminal especialitzat en robatoris violents a la via pública

zentauroepp49121462 mossos190718212142

zentauroepp49121462 mossos190718212142 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge en funcions de guàrdia de Barcelona ha ordenat l’ingrés a presó sense fiança per a 10 membres d’una banda dedicada al robatori de rellotges de luxe a la capital catalana.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, en funcions de guàrdia, va rebre ahir13 detinguts integrants d’una banda de ciutadans magribins als quals s’imputava delictes de robatori amb violència i organització criminal.

El magistrat va acordar la presó provisional, comunicada i sense fiança per a 10 d’ells, mentre els altres tres van quedar en llibertat amb mesures cautelars: personació periòdica al jutjat, prohibició de sortir del país i retirada de passaport.

Els Mossos van desarticular la setmana passada aquest grup criminal especialitzat en robatoris violents de rellotges d’alta gamma a la via pública de Barcelona.

La majoria de víctimes, turistes

Els autors dels robatoris formaven part d’un grup criminal que actuava de forma reiterada i professional amb l’objectiu d’aconseguir el rellotge de la víctima, majoritàriament turistes d’alt poder adquisitiu.

Per cometre els robatoris, els lladres utilitzaven la violència en la majoria dels casos i actuaven en grup o de manera individual a qualsevol hora del dia o de la nit, ja que abans d’assaltar la víctima, la seguien fins a algun lloc oportú per cometre el delicte, habitualment un carrer estret o fosc. 

Notícies relacionades

Després, els autors fugien fins a un dels nombrosos domicilis que tenien repartits per diferents punts de Barcelona, on guardaven el rellotge robat. 

Els lladres actuaven amb diferents identitats i de vegades amb documentació falsa, tot i que eren itinerants i, una vegada acumulada una gran quantitat de diners a partir de la venda dels rellotges, viatjaven a altres ciutats europees.