Duel a la delinqüència

Les 8 idees d'Interior per aconseguir una Barcelona «segura»

Reobrir la comissaria de plaça de Catalunya, més agents al carrer i millorar la col·laboració amb la Guàrdia Urbana, algunes de les propostes

zentauroepp49121462 mossos190718212142

zentauroepp49121462 mossos190718212142 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El pla ‘Barcelona, ciutat segura’ elaborat per la Conselleria d’Interior 

1.  Impulsar el pla estratègic ‘Barcelona Ciutat Segura’ que hauria d’estar elaborat en el termini màxim de tres mesos.

2. Emprendre un pla de xoc que suposa l’assignació a partir del mes de setembre, per part del Departament d’Interior, de 320 nous efectius a la ciutat de Barcelona.

3. Reforçar l’estructura de comandament de la Regió Policial de Barcelona. La nova estructura organitzativa de Barcelona comptarà amb la incorporació de nous comandaments de les escales executives i superior per donar més capacitat directiva als canvis que s’introduiran.

4. Es crea una Unitat Regional de Seguretat Ciutadana per reforçar les accions de ciutat. El seu objectiu és augmentar el nombre d’hores de patrullatge destinades a la saturació de la presència policial i la prevenció dels fets delictius.

5. Modificar els sistemes de treball per fer front als nous reptes de la criminalitat. Es tracta d’una iniciativa dels Mossos d’Esquadra en què participaran els serveis centrals i de manera molt especial la Comissaria General d’Investigació Criminal. Els àmbits de treball seran: Ciutat Vella, els furts, els narcopisos, la delinqüència en zones turístiques, el lleure i les agressions sexuals, i les estrebades.

6. Millorar l’atenció ciutadana. Es proposa l’obertura d’una oficina policial conjunta d’atenció a la ciutadania entre Mossos i Guàrdia Urbana a prop de plaça de Catalunya en un espai adequat per la seva accessibilitat i entorn de treball. Així mateix, es planteja adequar les instal·lacions policials de Sants Estació per poder oferir un servei de qualitat a la ciutadania.

7. Augmentar la coordinació i la col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona millorant la recepció de les denúncies i cercant espais conjunts en la investigació policial posterior.

Notícies relacionades

8. Fer front al ‘top manta’.