servei polèmic

El TSJC suspèn la precontractació amb una hora d'antelació dels VTC a Barcelona

També han suspès el registre electrònic de l'AMB, a través del qual les empreses VTC han de comunicar els serveis que tenen previst prestar acreditant la seva contractació prèvia

zentauroepp46757307 vtc190710163421

zentauroepp46757307 vtc190710163421 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès cautelarment diversos articles del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que regula l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC), entre ells el que fixa en una hora el temps de precontractació d’aquests serveis.

En una interlocutòria, el TSJC també suspèn el registre electrònic de l’AMB, a través del qual les empreses VTC han de comunicar els serveis que tenen previst prestar acreditant la seva contractació prèvia.

L’acord

Notícies relacionades

El Govern va imposar un mínim de precontractació dels serveis de VTC de 15 minuts, però la corporació el va ampliar a una hora. A cinc dies de les eleccions, l’AMB va tancar un dels temes que més mals de cap li ha donat l’últim any, des que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va posar del costat dels taxistes en la lluita contra les multinacionals del transport a demanda amb conductor.

El reglament, amb una vigència d’entre quatre i sis anys, es va aprovar el maig amb el vot favorable dels comuns, el PSC i la CUP, l’abstenció d’ERC i el PDECat i el no del PP i Ciutadans, que des del primer moment es van posicionar en contra de limitar la competència que exerceixen Uber i Cabify a les 10.523 llicències de taxi que operen a l’àrea metropolitana. L’abstenció d’Esquerra va ser durament criticada pels sindicats del taxi.

Temes:

Taxis Catalunya