EN TEMPORADA ALTA

Barcelona inverteix 2,5 milions de la taxa turística a contractar agents cívics

95 persones vetllaran per la convivència en els espais públics més freqüentats de la ciutat durant l'estiu

L'objectiu de la mesura és, segons el consistori, «millorar la sensació de seguretat» a la capital catalana

zentauroepp44756947 barcelona 22 08 2018   ciutat vella en la foto los agentes c190706101221

zentauroepp44756947 barcelona 22 08 2018 ciutat vella en la foto los agentes c190706101221 / CARLOS MONTANYES

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona invertirà 2,5 milions procedents de la seva porció de l’impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), conegut popularment com a ‘taxa turística’, a reforçar el seu equip d’agents cívics i a ampliar la seva àrea d’actuació. La mesura que pretén pal·liar els efectes negatius de la massificació turística als barris que pateixen més pressió, a més de pacificar les zones més freqüentades també pels locals, ‘mediterràniament’, sobretot a l’estiu. Així, durant els mesos de juliol, agost i setembre es desplegaran gairebé un centenar –en el consistori parlen de 95 persones– d’agents cívics no només al centre de la ciutat, sinó també en punts concrets d’Horta, Nou Barris, Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Martí. Aquesta ampliació, a més, inclou reforçar l’interior del Mercat de la Boqueria divendres i dissabtes, en què la seva presència és més que necessària, un reforç, a més, que també s’allargarà durant el mes d’octubre.

Les principals funcions dels agents cívics són “promoure el civisme i desenvolupar tasques de prevenció de conflictes, afavorint l’ús cívic dels espais públics i vetllant per les normes de convivència”. Són alhora un medi de dinamització dels bons usos i la recerca de la conscienciació, actitud i comportaments cívics mitjançant la informació, l’advertència, i quan es fa necessari, el requeriment. “L’objectiu és fer de Barcelona una ciutat més amable i amb més sensació de seguretat i d’interlocució, tant per als ciutadans com per a aquells que ens visiten”, assenyalen des del consistori. És a dir, mostrar que hi ha qui vetlla per l’ordre sense militaritzar la ciutat.

Servei descentralitzat

Notícies relacionades

En concret, aquest dissabte el consistori ha informat en un comunicat que aquestes figures es desplegaran, a més dels punts on són habituals, a Horta, a les places Pastrana, Eivissa i Bacardí; a Nou Barris, al parc Central, el de la Guineueta, Can Dragó i plaça Verda de Prosperitat; a Sants-Montjuïc, a les places de la Bella Dorita, Navas i Els Ocellets, al parc de l’Espanya Industrial i a la Rambla de Sants, i a Gràcia, a les places del Sol, Revolució, Vila de Gràcia, Gal·la Placídia, Dones del 36, Virreina i Diamant, a més de la Vila Olímpica.

Les actuacions de reforç a l’estiu se sumen a les habituals que l’equip d’agents cívics efectuen durant tot l’any entorn de la Sagrada Família i del mercat de Sant Antoni i als barris de la Barceloneta, la Trinitat Vella, al GòticBon Pastor i al Baró de Viver. A més, els agents cívics també mantenen la seva presència a la muntanya de Montjuïc i a les nou oficines d’atenció al ciutadà.

Temes:

Estiu Turisme