VIOLÈNCIA MASCLISTA A BARCELONA

Jutjat per un crim masclista un fugit de la justícia

El detingut va fugir a Nova York i va estar il·localitzable durant 10 anys

El cos de la noia va aparèixer esqueletitzat a l'autovia de Castelldefels

policianacional

policianacional

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona jutjarà a partir d’aquest dimarts l’acusat de presumptament assassinar la seva exparella atacant-la amb una arma blanca el 5 d’octubre del 1997, després que aconseguís fugir a Nova York i estar il·localitzable durant 10 anys.

L’acusat, Rafael A. B., s’asseurà al banc per un presumpte delicte d’assassinat, pel quals’enfronta a 25 anys de presó, a més d’una petició de prohibició d’acostament a la família de la víctima durant cinc anys i una indemnització de 660.000 euros. Segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, Rafael A. B. havia mantingut una relació sentimental amb la víctima durant diversos mesos del 1997, però a l’estiu ella havia decidit deixar-lo, una cosa que ell no acceptava i la sotmetia a un assetjament constant".

Notícies relacionades

Aquell 5 d’octubre, cap a les 21 hores, el presumpte assassí va anar a casa de la dona a Barcelona, va aconseguir que baixés al portal amb l’excusa de tornar-li algunes coses, i la conversa va acabar derivant en una forta discussió. L’acusat la va traslladar a un lloc desconegut en el qual la va atacar "utilitzant almenys un instrument incís punxant, i li va causar múltiples ferides", sense que ella pogués defensar-se i ocasionant-li, segons el Ministeri Públic, un gran sofriment, principalment amb una lesió en l’òrbita ocular.

L’acusat va fugir d’Espanya després del crim "precipitadament", es va dirigir a Nova York i va estar il·localitzable durant anys malgrat les gestions policials, i no va ser fins al 2017 quan el van trobar i el van posar a disposició judicial. El cos de la dona, que en el moment dels fets tenia 31 anys, va ser trobat ocult en una zona de vegetació pròxima a l’autovia de Castelldefels el 6 de maig del 1998 en estat esqueletitzat.