AL RAVAL

Tancada en els serveis socials per una família al carrer

La plataforma veïnal Raval Rebel protesta per la falta d'alternatives de vivenda municipals

Una família marroquina que té a càrrec dos nens de 5 i 2 anys es queda sense sostre, segons l'entitat

soc-eli

soc-eli

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La plataforma veïnal Raval Rebel s’ha tancat aquest divendres dins la seu de Serveis Socials del barri del Raval per exigir una vivenda d’emergència per a una família amb dos de menors a càrrec. "No ens mourem d’aquí fins que els donin una solució, no es poden quedar al carrer", explica Anna Moreno, una de les activistes mobilitzades. 

Segons explica aquesta entitat, es tracta d’una família marroquina. El pare, Mohamed Jevara va arribar a Espanya el 2017. La mare, Mina Anbor, i els dos fills, de 5 i 2 anys, van venir a finals de l’any passat.  La família residia en un pis ocupat del carrer Luna i dimecres passat, 5 de juny, van ser desnonats per ordre d’un jutge.

"Ells no sabien ni que estaven ocupant ni que hi havia un desnonament, els van fer un contracte fals de lloguer", explica Moreno. De fet, assenyala l’entitat, no tenien papers ni feina, tot i que el pare anava fent treballs esporàdics en negre. 

Notícies relacionades

Després del desnonament, l’ajuntament els va pagar una pensió de manera provisional, segons expliquen els activistes. Però avui tenien cita amb els serveis socials. "Ha vingut el gerent de serveis socials, Ricard Rodríguez, i els ha dit que no hi ha més lloc per a ells, que hi ha llista d’espera", assenyala l’activista.

Una vintena de veïns estan tancats al centre des de les deu del matí. "No poden deixar dues criatures al carrer, això és indecent", protesta Moreno.