DOS ANYS CADA UN

Maragall proposa una alcaldia rotatòria a Colau

El republicà llança l'oferta després que l'alcaldessa assegurés que ERC mai l'havia posat sobre la taula

video 3515425 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Maniobres d’última hora a ERC per evitar que Ada Colau reediti el seu mandat en el consistori barceloní de la mà del PSC i amb els imprescindibles vots de Manuel Valls. Mentre els comuns dipositen les seves paperetes en una consulta interna que decidirà si fan un pas endavant o si pacten amb Ernest Maragall, el republicà ha sorprès amb una oferta de repartiment rotatiu de l’alcaldia: dos anys cada un.

L’alcaldessa en funcions havia assegurat aquest matí en una entrevista a TV-3 que ERC no li havia ofert aquestes condicions i que això decantava la preferència de la direcció per un pacte amb els socialistes.

“Si creu que això és seriós i és una possibilitat posem el comptador a zero. Anunciï que abandona ser alcaldessa amb els vots de Valls i asseguem-nos i parlem de tot [...] fins i tot de dividir l’alcaldia”, ha replicat Maragall, en una atenció als periodistes als passadissos del Parlament. I ha justificat que si aquesta proposta no ha sigut fins ara sobre la taula és perquè no “li toca a la primera força” fer-la: “Aquest plantejament li correspon fer-lo no a la llista més votada sinó a la força que vol plantejar una majoria diferent”, ha dit.

El dirigent republicà ha demanat a Colau reprendre les negociacions on les van deixar quan queden tot just 24 hores per a la constitució de l’ajuntament. La seva proposta inicial consistia en un “acord programàtic”, una “distribució equitativa al 50% de responsabilitats i càrrecs” i un “lideratge compartit” amb “repartiment de rols i de temps al màxim nivell”. 

Notícies relacionades

Des del compte de Twitter de Barcelona en Comú (BComú) s’ha denunciat el repartiment de milers de pamflets per tota la ciutat reclamant que no es pacti amb Jaume Collboni pels vots de Valls, una cosa que els morats han denunciat com una interferència en el seu procés de debat intern.

Els comuns han denunciat també joc brut a les xarxes socials, assegurant que pàgines de suposat suport a l’alcaldessa, com 'Jo, amb Ada Colau', estan pagant publicitat patrocinada de posts de Facebook en què es demana no acceptar els vots de Valls i assenyalen que els votants de Barcelona en Comú prefereixen Maragall en lloc de Collboni a l’ajuntament.